Як приготувати ікру з зелених помідорів на зиму в мультиварці?
В даному рецепті в ікру додаються не тільки зелені, але і червоні помідори, що робить її смак дуже цікавим і незвичайним. Крім того, дане блюдо готується в мультиварці, що значно полегшує процес приготування.
Час приготування: 1 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- зелені Помідори – 300 гр.
- Помідори червоні – 200 гр.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
- Масло олію – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Добре вимиваємо зелені помідори.
2. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
3. Заливаємо масло в чашу мультиварки, викладаємо в неї нарізані шматочками моркву і цибулю. Виставляємо режим «Випічка» на 40-45 хвилин.
4. Через 10 хвилин додаємо зелені помідори і перемішуємо овочі.
5. Через 5 хвилин додаємо нарізаний болгарський перець.
6. Разом з перцем додаємо червоні помідори, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин.
7. Потім додаємо часник і залишаємо блюдо готуватися до кінця програми.
8. Заглибним блендером подрібнюємо овочі до стану пюре, додаємо оцет і знову вибираємо режим «Випічка» ще на 10 хвилин.
9. Ікру розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо і залишаємо остигати під пледом. Готову страву зберігаємо в холодному місці. Приємного апетиту!