Ікра із зелених помідорів на зиму – 5 дуже смачних рецептів з фото

Як приготувати ікру з зелених помідорів на зиму в мультиварці?

В даному рецепті в ікру додаються не тільки зелені, але і червоні помідори, що робить її смак дуже цікавим і незвичайним. Крім того, дане блюдо готується в мультиварці, що значно полегшує процес приготування.

Час приготування: 1 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • зелені Помідори – 300 гр.
  • Помідори червоні – 200 гр.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Добре вимиваємо зелені помідори.

2. Нарізаємо їх невеликими шматочками.

3. Заливаємо масло в чашу мультиварки, викладаємо в неї нарізані шматочками моркву і цибулю. Виставляємо режим «Випічка» на 40-45 хвилин.

4. Через 10 хвилин додаємо зелені помідори і перемішуємо овочі.

5. Через 5 хвилин додаємо нарізаний болгарський перець.

6. Разом з перцем додаємо червоні помідори, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин.

7. Потім додаємо часник і залишаємо блюдо готуватися до кінця програми.

8. Заглибним блендером подрібнюємо овочі до стану пюре, додаємо оцет і знову вибираємо режим «Випічка» ще на 10 хвилин.

9. Ікру розкладаємо по простерилизованным банкам, закатуємо і залишаємо остигати під пледом. Готову страву зберігаємо в холодному місці. Приємного апетиту!