Кабачкова ікра, як в магазині – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в магазині

Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’ясорубку готова ікра має дуже приємну і ніжну текстуру.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Всі овочі за винятком часнику ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і довільно нарізаємо невеликими шматочками, зручними для того, щоб прокрутити через м’ясорубку.

2. Пропускаємо овочеві шматочки через гострі ножі м’ясорубки.

3. Отриману масу перекладаємо в каструлю, вливаємо олію, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько півтора годин, намагаючись помішувати кожні 10 хвилин.

4. Через 1 годину і 30 хвилин додаємо подрібнений часник, сіль, цукровий пісок, майонез, томатну пасту, оцет. Все добре перемішуємо і продовжуємо готувати ще протягом півгодини.

5. Після, розкладаємо ікру по стерильним баночках і закорковуємо кришками. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

6. Готову закуску зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!