Кабачкова ікра через м’ясорубку, як в магазині
Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’ясорубку готова ікра має дуже приємну і ніжну текстуру.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Часник – 4 зуб.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Всі овочі за винятком часнику ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо з допомогою паперових рушників і довільно нарізаємо невеликими шматочками, зручними для того, щоб прокрутити через м’ясорубку.
2. Пропускаємо овочеві шматочки через гострі ножі м’ясорубки.
3. Отриману масу перекладаємо в каструлю, вливаємо олію, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько півтора годин, намагаючись помішувати кожні 10 хвилин.
4. Через 1 годину і 30 хвилин додаємо подрібнений часник, сіль, цукровий пісок, майонез, томатну пасту, оцет. Все добре перемішуємо і продовжуємо готувати ще протягом півгодини.
5. Після, розкладаємо ікру по стерильним баночках і закорковуємо кришками. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
6. Готову закуску зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!