Яскраве блюдо для вашого сімейного столу – смажена на сковороді камбала. Хрустку рибу можна приготувати шматочками, цілком, з овочами або соусами. Рецептів багато, тому вибирайте найбільш відповідний вам. Здивуйте своїх близьких небанальним, поживним і неймовірно смачним продуктом.
Камбала смажена шматочками в борошні на сковороді
Швидкий і смачний варіант приготування камбали – у борошні на сковороді. Продукт вийде соковитим всередині і хрустким зовні. Яскрава кулінарна ідея підійде для сімейного обіду або вечері. Спробуйте!
Інгредієнти на
2 порц.
- Камбала 1 шт.
- Сіль за смаком
- Борошно 150 гр.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Кадо смачно посмажити камбалу на сковороді? Промиваємо рибу, очищаємо її від голови і плавців, після чого нарізаємо невеликими шматками.
- У плоску тарілку всипаємо борошно і розмішуємо її з сіллю за смаком.
- Кожен шматочок гарненько обвалюємо в борошні.
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди рибні шматочки.
- Смажимо продукт з обох боків до золотистої скоринки.
- Рум’яна і соковита всередині камбала готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу з хлібом або вашим улюбленим гарніром.
Хрустка камбала смажена цілком на сковороді
Хрустку камбалу можна приготувати на сковороді цілком. Яскраве частування можна подавати до обіду з картоплею та іншими овочами. Оцініть простий домашній рецепт для вашого столу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 30 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Камбалу старанно промиваємо під водою.
2. Акуратно зрізаємо голову з риби.
3. Виймаємо нутрощі з тушки. Знову промиваємо.
4. У тарілку всипаємо борошно, сіль і спеції. Вимішуємо.
5. Обвалюємо підготовлені тушки в сухої суміші.
6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди рибу.
7. Смажимо заготовку до яскравого рум’янцю з кожної сторони.
8. Золотиста камбала готова. Подавайте до столу з гарніром за смаком. Можна побризкати лимонним соком для аромату.
Соковите філе камбали в клярі на сковороді
Хочете порадувати близьких яскравим і поживним обідом? Приготуйте філе камбали в хрусткому клярі. Проста кулінарна ідея легко стане вашим особливим стравою, беріть на замітку!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 30 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Борошно – 2 ст. л.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Камбалу промиваємо і очищаємо. Зрізаємо голови.
2. За допомогою ножиць позбавляємося від плавників і хвостів. Також видаляємо шкіру.
3. У тарілку розбиваємо куряче яйце і вливаємо майонез. Додаємо сіль, перець і подрібнений часник. Вимішуємо.
4. Рибу добре просочуємо кляром.
5. Далі обвалюємо продукт в манній крупі з борошном.
6. Перекладаємо заготовки на сковороду з рослинним маслом. Готуємо до яскравої рум’яної скоринки з обох сторін.
7. Соковита всередині камбала з хрустким кляром готова. Подавайте до столу з гарніром і свіжими овочами.
Як смачно посмажити камбалу з цибулею?
Ароматну і хрустку камбалу можна обсмажити в сковороді з ріпчастою цибулею. Частування порадує своїм оригінальним смаком і поживними властивостями. Можна подавати до обіднього столу або в якості перекусу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Використовуємо для приготування заздалегідь очищену тушку камбали.
2. Старанно промиваємо її під водою.
3. Знімаємо лушпиння з цибулі і ріжемо його півкільцями.
4. Рибний продукт розрізаємо на невеликі шматки і після обвалюємо їх у борошні із сіллю і спеціями.
5. Перекладаємо шматочки на сковороду з рослинним маслом. Готуємо їх до рум’янцю.
6. Доповнюємо рибу цибулею і продовжуємо готувати до його розм’якшення.
7. Апетитна камбала з цибулею готова. Подавайте до столу з хлібом і свіжими овочами!
Камбала смажена на сковороді без борошна
Посмажити камбалу в домашніх умовах можна без борошняний панірування. Риба вийде не менш хрусткою і яскравою за смаком. Спробуйте простий рецепт для вашого поживного обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Камбала – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Очищаємо зубчики часнику і дрібно нарізаємо їх.
2. Подрібнюємо і заздалегідь промиту петрушку.
3. Викладаємо продукти в глибоку миску, заливаємо їх ложкою оливкової олії. Перетираємо масу.
4. Додаємо сюди коріандр і знову розмішуємо.
5. Промиту і очищену камбалу поливаємо рештою олією і посипаємо сіллю за смаком.
6. Розігріваємо сковороду і посипаємо її крупною сіллю.
7. Перекладаємо сюди рибу і поливаємо її лимонним соком.
8. Старанно обмазуємо продукт сумішшю з зеленню і часником. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.
9. Яскрава хрустка камбала готова. Подавайте до столу з гарніром і свіжими овочами.
Ніжна камбала тушкована в сметані на сковороді
Ніжну і м’яку камбалу на сковороді можна приготувати в сметані. Тушкована риба вийде неймовірно смачною і соковитою. Подавайте її до домашнього столу з гарнірами по своєму смаку.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку очищаємо і промиваємо камбалу. Видаляємо голову, плавники і хвіст.
2. Далі підготовлену тушку ріжемо на порційні шматки.
3. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо в неї дрібно порізану цибулю. Смажимо до м’якого стану.
4. В цей час розмішуємо сметану з борошном і подрібненою зеленню.
5. Доповнюємо цибулю шматочками риби і заливаємо сметанним соусом. Солимо блюдо і перчимо. Тушкуємо близько 25 хвилин на слабкому вогні.
6. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Пригощайтеся!
Соковита камбала смажена на сковороді гриль
Порадуйте своїх близьких смачним обідом з яскравою подачею. Приготуйте страва з камбали на сковороді гриль. Риба вийде соковитою, ніжною і ароматною. Оцініть просту і цікаву ідею.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Камбала – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Розмарин – за смаком.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо камбалу і відрізаємо з неї голови. Також прибираємо нутрощі.
2. В невелику тарілку вливаємо оливкову олію, додаємо часник, горошини перцю і розмарин. Розминаємо продукти.
3. Обмазуємо рибу ароматною сумішшю спецій і посипаємо її сіллю за смаком. Перекладаємо заготовку на сковороду гриль. Підрум’янюємо з обох сторін.
4. Також на сковороді готуємо і шматочки болгарського перцю.
5. Ароматну камбалу викладаємо на тарілку з перцем і подаємо до столу. Пробуйте і пригощайте близьких!
Простий і смачний рецепт камбали з овочами на сковороді
Готове блюдо для вашого столу – камбала, обсмажена з овочами. Продукт порадує своєю соковитістю, смаком і пряним ароматом. Користуйтеся перевіреними кулінарним рецептом!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Камбала – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Помідор – 2 шт.
- Перець болгарський – 4 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Нарізаємо помідори і болгарський перець. Тушкуємо їх на сковороді з рослинним маслом до м’якості. Солимо за смаком.
2. В цей час підготуємо камбалу. Її необхідно почистити і старанно промити всередині і зовні.
3. Далі рибу ріжемо на невеликі шматочки.
4. Смажимо їх до рум’янцю з сіллю, перцем і подрібненим часником. Він необхідний для аромату.
5. З’єднуємо камбалу з овочами, посипаємо зеленою цибулею за смаком і подаємо до столу. Можна пробувати!