Капуста квашена в розсолі у банку – 5 рецептів хрусткою і соковитою капусти на зиму з покроковими фото

Квашена капуста швидкого приготування в банку з розсолом за добу

Все неможливе можливо. І якщо ви ніяк не можете взятися за приготування квашеної капусти тільки із-за відсутності часу, то цей рецепт безумовно для вас. Вам буде потрібно годину активного часу приготування, а на наступний день хрустка, соковита капуста буде вже на вашому столі радіти своїм смаком і ароматом.

Час приготування: 25 ч.

Час приготування:24 ч.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста – 1000 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий (9 %) – 0,5 склянки
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Перець духмяний горошок – 6 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Капусту нарізаємо на тонку і довгу соломку. Очищену морквину тремо за допомогою великої терки і додаємо в ємність з капустою. Все добре перемішуємо.

2. Капусту досить щільно укладаємо в банку.

3. У киплячу воду засипаємо сіль з цукром, перець горошок і лаврове листя.

4. Після закипання вливаємо в каструлю олію і столовий оцет, все добре перемішуємо і кип’ятимо ще одну хвилину.

5. Гарячу рідину заливаємо в банку і щільно закручуємо кришкою, в такому вигляді залишаємо капусту на 24 години.

6. Вже на наступний день капуста буде готова, і ви зможете подавати її до обіду або вечері, щоб продегустувати.

Приємного вам апетиту!