Капуста по-грузинськи з буряком – 7 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Маринована капуста з буряком і оцтом в банках

Маринована капуста з буряком і оцтом в банках – це простий і швидкий спосіб приготування хрусткої і в міру гострої закуски, яка запросто урізноманітнює звичний раціон і привнесе щось зовсім нове і незвичайне для ваших смакових рецепторів.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 750 гр.
  • Буряк – ½ шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо моркву і подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Тонкими слайсами нарізаємо буряк і зубки часнику.

Крок 3. Довільно білокачанну капусту шаткуємо.

Крок 4. Заповнюємо повністю банку, чергуючи компоненти.

Крок 5. У сотейнику варимо маринад: воду змішуємо з оцтом, лавровим листом, сіллю, цукром і горошинами перцю – доводимо до кипіння.

Крок 6. Переливаємо розчин до овочевого асорті.

Крок 7. Наполягаємо закуску протягом доби при кімнатній температурі.

Крок 8. Зберігаємо пікантну капусту в холодильній камері. Приємного апетиту!