Маринована капуста з буряком і оцтом в банках
Маринована капуста з буряком і оцтом в банках – це простий і швидкий спосіб приготування хрусткої і в міру гострої закуски, яка запросто урізноманітнює звичний раціон і привнесе щось зовсім нове і незвичайне для ваших смакових рецепторів.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 750 гр.
- Буряк – ½ шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 3-5 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Вода – 350 мл
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо моркву і подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 2. Тонкими слайсами нарізаємо буряк і зубки часнику.
Крок 3. Довільно білокачанну капусту шаткуємо.
Крок 4. Заповнюємо повністю банку, чергуючи компоненти.
Крок 5. У сотейнику варимо маринад: воду змішуємо з оцтом, лавровим листом, сіллю, цукром і горошинами перцю – доводимо до кипіння.
Крок 6. Переливаємо розчин до овочевого асорті.
Крок 7. Наполягаємо закуску протягом доби при кімнатній температурі.
Крок 8. Зберігаємо пікантну капусту в холодильній камері. Приємного апетиту!