Капуста пилюска (пелюстка) – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Смачне і дуже бюджетне блюдо, яке легко різноманітить ваше обіднє меню. Капуста пелюстка завжди виходить красивою, соковитою і хрусткою, її можна подавати як самостійну закуску або як гарнір до м’ясних страв. У цій статті зібрано 6 оригінальних рецептів смачної капусти.

Добова капуста пелюстка з буряком швидкого приготування

Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. По своєму смаку ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування цієї закуски краще вибирати капусту середніх або пізніх сортів.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Капуста білокачанна 1.2 кг
  • Буряк ⅔ шт.
  • Моркву ⅔ шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль 1.2 ст. л.
  • Вода ⅔ л.
  • Цукор-пісок 1.8 ст. л.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Перець чорний мелений ⅔ ст. л.
  • Оцет столовий 9% 60 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати капусту пилюска (пелюстка) з буряком швидкого приготування? Овочі помийте і очистіть. Буряк натріть на крупній тертці, моркву наріжте тонкими кружечками, часник – пластинками.
  2. Качан капусти наріжте великими квадратами.
  3. Скляні банки попередньо помийте і стерилізуйте. Укладіть у них капусту, буряк, моркву і часник шарами, добре утрамбуйте овочі.
  4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, розведіть в ній сіль, цукор, додайте лавровий лист і перець, влийте рослинне масло. Маринад поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте оцет і зніміть з плити.
  5. Влийте маринад в банки, залиште їх при кімнатній температурі до повного охолодження, потім щільно закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Через 1-1,5 доби капуста пелюстка буде готова.

Приємного апетиту!

Як заготовити капусту пелюстку на зиму в банках?

Хрустка капуста прямо до вашого столу в зимовий морозний вечір – що може бути краще. Вона чудово доповнить будь-картопляні і м’ясні страви, а також додасть вітамінів у ваш раціон.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Качан капусти – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • На літр маринаду:
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло пісне – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 200 мл

Процес приготування:

1. Качан капусти наріжте великими кубиками, потім розберіть на окремі аркуші.

2. Моркву і буряк помийте, очистіть і наріжте кружечками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

3. Банку для капусти добре помийте і стерилізуйте, кришку прокип’ятіть. У банку укладіть шарами капусту, моркву, буряк і часник. Овочі утрамбуйте.

4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, розчиніть в ній необхідну кількість солі і цукру, влийте рослинне масло. Доведіть маринад до кипіння, додайте оцтову кислоту і зніміть з вогню.

5. Маринад влийте в банку, закрийте її кришкою. Після того, як закачування повністю охолоне, перемістіть її на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт пелюстки капусти з буряком

Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура. Цей класичний рецепт капусти пелюстки обов’язково повинен потрапити в скарбничку ваших рецептів.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Капуста – 1,5 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

1. З капустяного качана зніміть верхні листи і наріжте його великими шматками.

2. Буряк, моркву і часник очистіть і наріжте.

3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте лавровий лист і перець горошком. Як тільки маринад закипить, зніміть з плити і влийте рослинне масло.

4. Також додайте оцет і ще раз перемішайте.

5. В емальовану каструлю шарами укладіть капусту, буряк, моркву і часник. Залийте овочі гарячим маринадом.

6. Зверху на овочі встановіть вантаж, щоб овочі дали сік і повністю занурилися в рідину.

7. Коли маринад повністю охолоне, перемістіть каструлю в холодильник. Через добу капуста пелюстка буде готова до вживання.

Приємного апетиту!

Смачний рецепт капусти пелюстка без буряка

Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткой можна доповнити будь-яке м’ясо і страви з птиці.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Капуста – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Оцет 9% – 150 мл
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Капусту помийте, зніміть верхні листи, розріжте качани на 4 частини. Залийте капусту водою, посоліть до смаку і варіть 30 хвилин до готовності.

2. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор і сіль. Як тільки він закипить, зніміть каструлю з вогню.

3. Коли маринад охолоне, додайте в нього оцет.

4. Моркву і часник очистити. Моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес.

5. На дно каструлі, в якій буде маринуватися капуста, покладіть трохи моркви і часнику.

6. Потім укладіть шарами капусту і залишилися моркву і часник.

7. Влийте в каструлю маринад.

8. Каструлю з капустою поставте в холодильник. Через добу капуста пелюстка буде готова.

Приємного апетиту!

Хрустка маринована капуста пелюстка з оцтом

В перекладі з української «пелюстка» означає «пелюстка». Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний, але і будь-який святковий стіл.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.

Процес приготування:

1. Капусту помийте, розріжте качан на кілька рівних частин. Буряк і моркву очистіть і натріть на тертці.

2. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для маринаду.

3. Влийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння. Потім додайте цукор, сіль, сухі спеції і рослинне масло. Коли маринад знову закипить, влийте оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню.

4. Буряк і моркву перемішайте між собою. Часник очистіть і наріжте часточками.

5. Потім в об’ємну миску викладіть шарами капусту, часник, буряк і моркву.

6. Залийте овочі маринадом.

7. Зверху встановіть гніт. Залиште капусту на добу при кімнатній температурі, потім ще на добу поставте її в холодильник.

8. Капуста пелюстка готова, можна подавати на стіл закуску.

Приємного апетиту!

Гостра капуста пелюстка по-корейськи

Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстки точно доведеться вам за смаком. В ній поєднується солодкість хрусткі листя капусти і гострота спецій.

Час готування: 2-3 доби.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Капуста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Масло рослинне – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. Капусту помийте і розріжте качан на кілька великих часточок.

2. Моркву і буряк очистіть і натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками.

3. У чисту трилітрову банку укладіть шарами капусту, моркву, буряк і часник. Гіркий перець наріжте кільцями і покладіть зверху.

4. Приготуйте маринад. У киплячу воду всипте сіль, цукор, сухі спеції. Коли цукор і сіль повністю розчиняться влийте рослинне масло і оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Маринадом залийте овочі, закрийте банку кришкою.5. Залиште капусту пелюстку при кімнатній температурі на 2-3 дні, потім приберіть в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!