Смачне і дуже бюджетне блюдо, яке легко різноманітить ваше обіднє меню. Капуста пелюстка завжди виходить красивою, соковитою і хрусткою, її можна подавати як самостійну закуску або як гарнір до м’ясних страв. У цій статті зібрано 6 оригінальних рецептів смачної капусти.
Добова капуста пелюстка з буряком швидкого приготування
Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. По своєму смаку ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування цієї закуски краще вибирати капусту середніх або пізніх сортів.
Інгредієнти на
12 порц.
- Капуста білокачанна 1.2 кг
- Буряк ⅔ шт.
- Моркву ⅔ шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1.2 ст. л.
- Вода ⅔ л.
- Цукор-пісок 1.8 ст. л.
- Масло рослинне 60 мл
- Перець чорний мелений ⅔ ст. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл
Процес приготування:
- Як приготувати капусту пилюска (пелюстка) з буряком швидкого приготування? Овочі помийте і очистіть. Буряк натріть на крупній тертці, моркву наріжте тонкими кружечками, часник – пластинками.
- Качан капусти наріжте великими квадратами.
- Скляні банки попередньо помийте і стерилізуйте. Укладіть у них капусту, буряк, моркву і часник шарами, добре утрамбуйте овочі.
- Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, розведіть в ній сіль, цукор, додайте лавровий лист і перець, влийте рослинне масло. Маринад поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте оцет і зніміть з плити.
- Влийте маринад в банки, залиште їх при кімнатній температурі до повного охолодження, потім щільно закрийте кришкою і приберіть в холодильник. Через 1-1,5 доби капуста пелюстка буде готова.
Приємного апетиту!
Як заготовити капусту пелюстку на зиму в банках?
Хрустка капуста прямо до вашого столу в зимовий морозний вечір – що може бути краще. Вона чудово доповнить будь-картопляні і м’ясні страви, а також додасть вітамінів у ваш раціон.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Качан капусти – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- На літр маринаду:
- Цукор – 100 гр.
- Масло пісне – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 200 мл
Процес приготування:
1. Качан капусти наріжте великими кубиками, потім розберіть на окремі аркуші.
2. Моркву і буряк помийте, очистіть і наріжте кружечками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
3. Банку для капусти добре помийте і стерилізуйте, кришку прокип’ятіть. У банку укладіть шарами капусту, моркву, буряк і часник. Овочі утрамбуйте.
4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, розчиніть в ній необхідну кількість солі і цукру, влийте рослинне масло. Доведіть маринад до кипіння, додайте оцтову кислоту і зніміть з вогню.
5. Маринад влийте в банку, закрийте її кришкою. Після того, як закачування повністю охолоне, перемістіть її на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Класичний рецепт пелюстки капусти з буряком
Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура. Цей класичний рецепт капусти пелюстки обов’язково повинен потрапити в скарбничку ваших рецептів.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Вода – 1 л
- Цукор – 150 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Капуста – 1,5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
1. З капустяного качана зніміть верхні листи і наріжте його великими шматками.
2. Буряк, моркву і часник очистіть і наріжте.
3. У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте лавровий лист і перець горошком. Як тільки маринад закипить, зніміть з плити і влийте рослинне масло.
4. Також додайте оцет і ще раз перемішайте.
5. В емальовану каструлю шарами укладіть капусту, буряк, моркву і часник. Залийте овочі гарячим маринадом.
6. Зверху на овочі встановіть вантаж, щоб овочі дали сік і повністю занурилися в рідину.
7. Коли маринад повністю охолоне, перемістіть каструлю в холодильник. Через добу капуста пелюстка буде готова до вживання.
Приємного апетиту!
Смачний рецепт капусти пелюстка без буряка
Хрустка і ніжна закуска з капусти підійде всім без винятку. Вона точно не шкодить фігурі і зробить прийом їжі ще більш приємним. Капустою пелюсткой можна доповнити будь-яке м’ясо і страви з птиці.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Оцет 9% – 150 мл
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листи, розріжте качани на 4 частини. Залийте капусту водою, посоліть до смаку і варіть 30 хвилин до готовності.
2. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор і сіль. Як тільки він закипить, зніміть каструлю з вогню.
3. Коли маринад охолоне, додайте в нього оцет.
4. Моркву і часник очистити. Моркву натріть на тертці, часник пропустіть через прес.
5. На дно каструлі, в якій буде маринуватися капуста, покладіть трохи моркви і часнику.
6. Потім укладіть шарами капусту і залишилися моркву і часник.
7. Влийте в каструлю маринад.
8. Каструлю з капустою поставте в холодильник. Через добу капуста пелюстка буде готова.
Приємного апетиту!
Хрустка маринована капуста пелюстка з оцтом
В перекладі з української «пелюстка» означає «пелюстка». Капусту ріжуть великими шматками і маринують в такому вигляді, звідси і така назва. Така яскрава і смачна закуска здатна прикрасити не тільки повсякденний, але і будь-який святковий стіл.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 1 ст. л.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, розріжте качан на кілька рівних частин. Буряк і моркву очистіть і натріть на тертці.
2. Відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для маринаду.
3. Влийте в каструлю воду, доведіть її до кипіння. Потім додайте цукор, сіль, сухі спеції і рослинне масло. Коли маринад знову закипить, влийте оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню.
4. Буряк і моркву перемішайте між собою. Часник очистіть і наріжте часточками.
5. Потім в об’ємну миску викладіть шарами капусту, часник, буряк і моркву.
6. Залийте овочі маринадом.
7. Зверху встановіть гніт. Залиште капусту на добу при кімнатній температурі, потім ще на добу поставте її в холодильник.
8. Капуста пелюстка готова, можна подавати на стіл закуску.
Приємного апетиту!
Гостра капуста пелюстка по-корейськи
Якщо ви любите ароматні і пікантні закуски, то цей варіант капусти пелюстки точно доведеться вам за смаком. В ній поєднується солодкість хрусткі листя капусти і гострота спецій.
Час готування: 2-3 доби.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Капуста – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Морква – 2-3 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Перець гіркий – 1 шт.
- Для маринаду:
- Вода – 1 л
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Сіль – 2 ст. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Цукор – 1 склянка
- Оцет 9% – 1 склянка
- Масло рослинне – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. Капусту помийте і розріжте качан на кілька великих часточок.
2. Моркву і буряк очистіть і натріть на крупній тертці. Часник очистіть від лушпиння і наріжте часточками.
3. У чисту трилітрову банку укладіть шарами капусту, моркву, буряк і часник. Гіркий перець наріжте кільцями і покладіть зверху.
4. Приготуйте маринад. У киплячу воду всипте сіль, цукор, сухі спеції. Коли цукор і сіль повністю розчиняться влийте рослинне масло і оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Маринадом залийте овочі, закрийте банку кришкою.5. Залиште капусту пелюстку при кімнатній температурі на 2-3 дні, потім приберіть в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!