Картопля зі свининою в горщиках в духовці
Картопля, запечена зі свининою в горщиках в духовці, відрізняється особливим смаком в порівнянні з запіканням на деку, і таким блюдом можна пригощати гостей. М’ясо виходить м’яким, соковитим і разом з картоплею добре просочуються аромат приправ. Свинину і овочі спочатку обсмажуємо на сковорідці, а потім тушкуємо в горщиках.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2 (2 горщика по 0,5 л).
Склад:
- Свинина – 500 гр.
 - Картопля – 5 шт.
 - Чебрець – 5 гілочок.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Селера (стебло) – 1 шт.
 - Часник – 1 зубок.
 - Лавровий лист – 1 шт.
 - Масло рослинне – 3 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Свиняче філе добре промиваємо під проточною водою і потім насухо витирає серветкою. Нарізаємо однаковими невеликими, до 2 см, шматочками і кладемо на сковорідку з невеликою кількістю розігрітого рослинного масла. Обсмажуємо свинину на великому вогні, щоб шматочки вкрилися рум’яною скоринкою зі всіх сторін і м’ясний сік залишився всередині.
2. Горщики для запікання на кілька хвилин замочуємо в холодній воді, щоб вони не забрали сік страви. Обсмажену свинину порівну викладаємо в горщики.
3. Очищаємо овочі і промиваємо. На кільця нарізаємо стебло селери. Морква шаткуємо брусками. Часник і цибулю дрібно рубаємо ножем. Овочеву нарізку протягом 3 хвилин обсмажуємо на тій же сковорідці, тільки, щоб стали м’якими, додаємо до них гілочки чебрецю.
4. Обсмажену овочеву нарізку перекладаємо в горщики поверх свинини. Залишився вміст сковороди також переливаємо в горщики.
5. Очищену картоплю нарізаємо маленькими сантиметровими кубиками й викладаємо його на поверхні овочів. Кладемо в горщики по половині лаврового листа, гілці чебрецю, солимо і перчимо до смаку і заливаємо все інгредієнти окропом. Рівень води повинен бути врівень з картоплею.
6. Потім горщики прикривають кришками або шматками фольги і ставимо в холодну духовку. Розігріваємо духовку 180 градусів і ставимо на 50-60 хвилин. Запечена в горщиках картоплю зі свининою подаємо до столу гарячим і прямо в горщиках.
Приємного апетиту!












