Для підняття настрою немає нічого простіше, ніж дістати із засіків соковитий, солодкий, хрумкий кавун. Такий десерт не може не порадувати ваших друзів і близьких. Спирайтеся на свої смакові вподобання і вибирайте будь-який з представлених рецептів. Вдалих вам експериментів і гарного настрою.
Мариновані кавуни на зиму в банках
Такий цукровий сироп врятує будь-який несолодкий і навіть несмачний кавун, а якщо вам пощастило і з плодом, то можете не сумніватися у відмінному результаті.
Інгредієнти на
20 порц.
- Кавун 1 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Як приготувати смачну заготівлю кавуна в банках на зиму? Кавун добре промиваємо з милом, щоб на шкірці не залишилося бруду, і обов’язково протираємо насухо.
- Потім, вимитий кавун, довільно нарізаємо невеликими шматочками, щоб вони легко входили в банку.
- Після чого зрізаємо з підготовлених часточок верхній шар кірки.
- Банки стерилізуємо і наповнюємо часточками кавуна. Потім заливаємо їх окропом і прикриваємо стерилізованими кришечками. У такому вигляді залишаємо їх при кімнатній температурі протягом 15-20 хвилин.
- За цей час зливаємо в каструлю воду з банок і ставимо на невеликий вогонь. Як тільки маринад закипів, розчиняємо в ньому сіль, цукор і ближче до кінця додаємо оцет. Всі добре розмішуємо і кип’ятимо хвилин п’ять. Після чого гарячий маринад розливаємо по банках з кавуном, закатуємо кришками і залишаємо остигати, перевернувши догори дном.
Приємного вам апетиту!
Солодкі кавуни в банках на зиму в домашніх умовах
Для любителів і цінителів збалансованого смаку, радимо придивитися до кавунів, консервованим в цьому маринаді. Адже карамельний смак розбавляється легкою кислинкою винного оцту, що не допускає нудотно солодощі.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:20-25 хв.
Порцій – 15-20.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет виноградний (6 %) – 4-5 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з приготування розсолу. Для цього, в необхідній кількості води, розчиняємо сіль з цукром і доводимо до кипіння на середньому вогні. Пропорції інгредієнтів для розсолу дані в розрахунку на один літр.
Крок 2. Паралельно з цим, нарізаємо чистий кавун часточками разом з шкіркою. Важливо, щоб шматочки легко вкладалися в банку.
Крок 3. Переходимо до закладання часточок кавуна в банку, намагаючись їх не деформувати.
Крок 4. У киплячий розсіл вливаємо оцет і через кілька хвилин знімаємо його з вогню.
Крок 5. Гарячий розсіл відразу ж розливаємо по банках з кавунами, прикриваємо їх кришками і відправляємо стерилізуватися.
Крок 6. Стерилізуємо наповнені банки протягом 15 хвилин з моменту закипання води.
Крок 7. Після закінчення цього часу витягаємо банки з каструлі, закатуємо кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Бажаємо приємного апетиту!
Як смачно засолити кавуни на зиму в банках?
В такому розсолі часточки арбузов відмінно зберігатися аж до наступного літа, головне не полінуватися і витримати всі тимчасові рамки.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:20-25 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Кавун – 1-1,5 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Оцет столовий (9 %) – 35 мл
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Кавун старанно промиваємо з содою, щоб шкірка була повністю чистою. Після чого просушуємо і нарізаємо товстими скибочками.
Крок 2. І ці ж часточки нарізаємо трикутниками, щоб вони легко проходили в банку.
Крок 3. Паралельно з цим, стерилізуємо банки найбільш звичним способом і викладаємо в них скибочки кавуна. Потім вливаємо в банки з кавуном крутий окріп, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин.
Крок 4. Охололу воду зливаємо з банок, додаємо в неї сіль з цукром і кип’ятимо пару хвилин. Це необхідний крок для приготування розсолу. В цей час вливаємо в банки оцет.
Крок 5. Киплячим розсолом заливаємо банки, закатуємо кришками і залишаємо в спокої до повного охолодження. Після чого відправляємо на зберігання до холодної зими.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Консервовані кавуни в банках без стерилізації з аспірином
У процесі стерилізації кавуни можуть стати м’якше, що не багатьом доводиться по смаку. А аспірин у цьому випадку збереже скибочки кавуна і залишить їх хрусткими, соковитими і цільними, що неодмінно порадує вас і ваших близьких холодною зимою.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 20-25.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Часник – 5-6 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Кавун промиваємо і залишаємо обсихати. В цей час дістанемо і відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів, які знадобляться нам в процесі приготування.
Крок 2. Потім повертаємося до кавуна. Зрізаємо з нього шкірку, а м’якоть нарізаємо невеликими шматками, щоб легко вкладалися в банку.
Крок 3. Очищені зубчики часнику також нарізаємо на невеликі шматочки.
Крок 4. Плавно переходимо до стерилізації банок. Після чого наповнюємо їх нарізаним кавуном і крутим окропом. Лишаємо в такому вигляді, накривши кришкою, приблизно на п’ять хвилин.
Крок 5. Теплу воду зливаємо з банок і ставимо на невеликий вогонь. А кавуни додаємо часник, цукровий пісок, сіль і аспірин. Все так і залишаємо, не перемішуючи.
Крок 6. Заливаємо банки киплячим маринадом і закатуємо кришками з допомогою ключа. На цьому приготування завершено.
Бажаємо приємного апетиту!
Як закатати кавуни з оцтом в банках для тривалого зберігання?
Оцет практично незамінний консервант, якщо ви впевнені, що ваші скибочки кавуна не розлетяться до настання зими. Також не можна не згадати і про те, яким витриманим, в міру солодким виходить маринад в поєднанні з кавуновим соком.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Кавун – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 80 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Кавун нарізаємо на трикутні шматочки, щоб вони легко проходили через горлечко банки.
Крок 2. Банки стерилізуємо і заповнюємо нарізаним кавуном.
Крок 3. У півтора літрах теплої води з’єднуємо цукор з сіллю, добре розмішуємо. Варимо маринад приблизно п’ять хвилин з моменту закипання і ближче до кінця заливаємо в нього оцет.
Крок 4. Киплячим маринадом заливаємо кавуни і прикриваємо їх кришками. Після чого наповнені банки відразу ж стерилізуємо в киплячій воді протягом приблизно 10 хвилин.
Крок 5. Через це час закочує банки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру. На цьому приготування маринованих арбузов завершено.
Приємного апетиту!
Кавуни в банках з лимонною кислотою на зиму
Така домашня заготовка порадує будь-якого, хто бажає взимку зануритися в літо. Неймовірно смачні шматочки кавуна і освіжаючий сік вгамують спрагу, наповнять ваш організм корисними вітамінами та просто змусять посміхнутися, що особливо важливо.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:15-20 хв.
Порцій – 15.
Склад:
- Кавун – 1500-1800 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Промитий буряк нарізаємо на трикутні шматочки разом з шкіркою.
Крок 2. Потім складаємо їх у підготовлену банку. І заливаємо крутим окропом. Прогріваємо кавуни протягом 15 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 3. Після чого зливаємо з них воду, повторно кип’ятимо і знову заливаємо в банки. Залишаємо кавуни ще на 15 хвилин. Через це час зливаємо воду в черговий раз і приступаємо до приготування маринаду. Воду, ставимо на вогонь, вводимо в неї сіль з цукром і кип’ятимо пару хвилин. На завершення додаємо лимонну кислоту і активно розмішуємо. Киплячим маринадом заливаємо кавуни.
Крок 4. Банки закатуємо простерилизованными кришками, перевертаємо догори дном і тримаємо протягом доби під ковдрою. Після закінчення цього часу їх можна переносити в комору.
Приємного апетиту!
Як закрити маринований кавун шматочками з часником в банках?
Здавалося б, що ви спробували все, але не тут то було. Повз такого делікатесу важко пройти і не відчути пряний аромат, який супроводжується пікантними нотками всіх спецій. Приготування за цим рецептом не викликає труднощів, а результат приємно дивує.
Час приготування: 80 хв
Час приготування:40 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Кавун – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Часник – 3-4 зуб.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гвоздика – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку стерилізуємо банки з кришками.
Крок 2. Потім, як можна акуратніше, нарізаємо кавун разом з шкіркою.
Крок 3. На дно простерилізованій банки опускаємо гвоздику, перець і нарізаний часник.
Крок 4. Слідом за спеціями, шарами, укладаємо шматочки кавуна.
Крок 5. Чисту воду доводимо до кипіння і заливаємо нею кавун.
Крок 6. Залишаємо кавуни прогріватися, прикривши кришкою, протягом 15 хвилин.
Крок 7. Після закінчення цього часу зливаємо воду з арбузов назад в каструлю і ставимо її на вогонь.
Крок 8. Після чого знову заливаємо кавуни киплячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин в стороні.
Крок 9. Через це час зливаємо воду в останній раз в каструлю, додаємо в неї сіль з цукром, розмішуємо і ставимо на вогонь до закипання.
Крок 10. У банки з кавунами засипаємо лимонну кислоту.
Крок 11. І в завершенні киплячий маринад розливаємо в банки з прогрітими кавунами, міцно закручуємо їх кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури, обгорнувши ковдрою.
Бажаємо приємного апетиту!
Дуже смачний кавун в банках з гірчицею на зиму
Максимально простий, але дуже цікавий рецепт, який запросто урізноманітнює будь-який святковий стіл. З переваг, що порошок гірчиці ніяк не впливає на запах, однак додає цікаві пікантні нотки у смак, який важко описати словами, але варто обов’язково спробувати і відчути.
Час готування: 11 год.
Час приготування:10 год.
Порцій – 15-20.
Інгредієнти:
- Кавун – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовлений гарбуз нарізаємо скибочками разом з кіркою, головне, щоб вона була ретельно вимита.
Крок 2. В окремій ємності змішуємо цукровий пісок, сіль і порошок гірчиці. Все добре перемішуємо.
Крок 3. Нарізані скибочки кавуна викладаємо в раніше простерилизованную банку, додаючи між шарами кавуна суху суміш.
Крок 4. Банку, накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику на одну ніч.
Крок 5. Через це час перекладаємо кавуни в банку поменше, закатуємо і відносимо на зберігання в прохолодне приміщення.
Приємного вам апетиту!