Як закатати кавуни з оцтом в банках для тривалого зберігання?
Оцет практично незамінний консервант, якщо ви впевнені, що ваші скибочки кавуна не розлетяться до настання зими. Також не можна не згадати і про те, яким витриманим, в міру солодким виходить маринад в поєднанні з кавуновим соком.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування:15 хв.
Порцій – 20.
Склад:
- Кавун – 2 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Оцет столовий (9 %) – 80 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Кавун нарізаємо на трикутні шматочки, щоб вони легко проходили через горлечко банки.
Крок 2. Банки стерилізуємо і заповнюємо нарізаним кавуном.
Крок 3. У півтора літрах теплої води з’єднуємо цукор з сіллю, добре розмішуємо. Варимо маринад приблизно п’ять хвилин з моменту закипання і ближче до кінця заливаємо в нього оцет.
Крок 4. Киплячим маринадом заливаємо кавуни і прикриваємо їх кришками. Після чого наповнені банки відразу ж стерилізуємо в киплячій воді протягом приблизно 10 хвилин.
Крок 5. Через це час закочує банки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру. На цьому приготування маринованих арбузов завершено.
Приємного апетиту!