Кавуни в банках на зиму – 8 рецептів заготовок з покроковими фото

Як закатати кавуни з оцтом в банках для тривалого зберігання?

Оцет практично незамінний консервант, якщо ви впевнені, що ваші скибочки кавуна не розлетяться до настання зими. Також не можна не згадати і про те, яким витриманим, в міру солодким виходить маринад в поєднанні з кавуновим соком.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування:15 хв.

Порцій – 20.

Склад:

  • Кавун – 2 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Оцет столовий (9 %) – 80 гр.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Кавун нарізаємо на трикутні шматочки, щоб вони легко проходили через горлечко банки.

Крок 2. Банки стерилізуємо і заповнюємо нарізаним кавуном.

Крок 3. У півтора літрах теплої води з’єднуємо цукор з сіллю, добре розмішуємо. Варимо маринад приблизно п’ять хвилин з моменту закипання і ближче до кінця заливаємо в нього оцет.

Крок 4. Киплячим маринадом заливаємо кавуни і прикриваємо їх кришками. Після чого наповнені банки відразу ж стерилізуємо в киплячій воді протягом приблизно 10 хвилин.

Крок 5. Через це час закочує банки кришками, перевертаємо і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру. На цьому приготування маринованих арбузов завершено.

Приємного апетиту!