Класична шурпа з свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ароматна і навариста шурпа з свинячих реберець

Шурпа з апетитних свинячих реберець виходить жирної і наваристою. Ситне блюдо стане відмінним сімейним обідом. Оцініть простий і цікавий процес приготування.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Свинячі ребра промиваємо і рубаємо, у разі необхідності, на більш дрібні шматочки.

2. У розігрітий казан вливаємо олію. Кладемо туди ребра, дрібно порізаний часник і кільця ріпчастої цибулі. Смажимо до рум’янцю 10-15 хвилин.

3. Тонко ріжемо болгарський перець і моркву. Кладемо овочі до решти продуктів і продовжуємо обжарку ще протягом 5 хвилин.

4. Очищаємо від шкірки картоплю, крупно ріжемо його і також кладемо на блюдо.

5. Заливаємо продукти водою, солимо і посипаємо спеціями. Варимо на середньому вогні близько 1 години.

6. При подачі прикрашаємо блюдо будь свіжою зеленню. Готово!