Класичне лечо з цибулею
рецепт приготування лечо можуть входити не тільки помідори і болгарський перець. Лечо з цибулею дуже соковита і насичена за смаком закуска. Відкривши таку закатку взимку ви відразу відчуєте аромат стиглих овочів.
Склад:
- Стиглі помідори – 2 кг
- Солодкий болгарський перець – 2,5 кг
- цибуля Ріпчаста – 1-1,5 кг
- Сіль дрібна – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Соняшникова олія – 200 мл
- Оцет столовий 9 % – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Овочі ретельно вимиваємо під проточною водою.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями.
Крок 3. Болгарський перець очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо невеликими смужками.
Крок 4. Помідори нарізаємо дрібними шматочками, пересипаємо в каструлю і варимо 30 хвилин. Остуджуємо томатне пюре і протираємо його через дрібне сито, щоб позбутися від залишків шкірки. Томатний сік доводимо до кипіння і додаємо до нього сіль, цукор, оцет і рослинне масло, перемішуємо, доводимо до кипіння.
Крок 5. У киплячий томатний сік, кладемо перець і цибулю тушкуємо на середньому вогні вміст каструлі 15-20 хвилин після закипання.
Крок 6. Банки і кришки попередньо стерилізуємо. В сухі банки розливаємо лечо і закочує їх. Вкриваємо банки чим-небудь теплим, поки вони не охолонуть. Лечо виходить дуже соковитим з великою кількістю соку, його можна використовувати як окрему закуску і як доповнення до гарніру.
Приємного апетиту!