Класичне лечо – 10 смачних рецептів лечо з болгарського перцю і помідорів з покроковими фото

Лечо з патиссонами

Патисони дуже екстравагантний овоч, який теж може бути використаний в приготуванні заготовок на зиму. Перевагу краще віддати молодим плодам, їх шкірка не така міцна і вони краще розварюються.

Інгредієнти:

  • Солодкий болгарський перець – 1 кг
  • Патисони – 1,6 кг
  • Стиглі томати – 2,5 кг
  • цибуля Ріпчаста – 500 гр.
  • Столовий оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Соняшникова олія – 1 склянка
  • перець Запашний горошком – 6-8 шт.
  • Часник – 6-8 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Патисони промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кубиками.

Крок 2. Перець очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо смужками.

Крок 3. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 4. Помідори промиваємо, вирізаємо плодоніжку і розрізаємо на кілька великих частин. Часточки помідорів подрібнюємо до стану пюре блендером або в м’ясорубці.

Крок 5. У велику емальовану ємність наливаємо олію, ставимо її на плиту, кладемо в неї нарізану цибулю і тушкуємо 10 хвилин. Потім кладемо до цибулі перець і тушкуємо ще 7-9 хвилин. Після, кладемо патисони і постійно помішуючи тушкуємо овочі 10 хвилин.

Крок 6. До овочів кладемо томатне пюре, сіль, цукор, спеції і тушкуємо на середньому вогні 30 хвилин.

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення приготування лечо, додаємо подрібнений часник і оцет.

Крок 8. Розливаємо готове лечо з патиссонами за сухим стерилізованим банкам, закочує їх і залишаємо остигати під теплим пледом. Зберігаємо банки з лечо в темному і прохолодному місці.

Приємного апетиту!