Класичний салат Олів’є з ковбасою – давно перетворився на синонім святкового столу! Це класичне блюдо, без якого неможливо уявити Новий рік і Різдво. І хоча всім відомі інгредієнти для цього салату, далеко не кожен знає, як правильно його приготувати. Ми підготували кілька перевірених покрокових рецептів, готувати по яким – одне задоволення! Гості точно оцінять ваші старання!
«Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком — класичний рецепт
Класичний рецепт «Олів’є» з ковбасою, горошком, солоним огірком – справжній смак свята! Цей рецепт відомий ще з радянських часів, його перевірили на власному досвіді наші бабусі. Основа в ньому проста – варена ковбаса і солоні огірки. Але головне — приділяти увагу дрібницям! Тоді і результат порадує вас своєю досконалістю!
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце варене 4 шт.
- Варена ковбаса 300 гр.
- Огірки мариновані 4 шт.
- Горошок зелений консервований 200 гр.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Кріп за бажанням
- Петрушка за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Щоб приготувати класичний салат Олів’є з ковбасою відварюємо овочі – моркву і картоплю.
- Потім окремо варимо яйця до крутого стану.
- Тепер відварені овочі нарізаємо на невеликі кубики і таким же чином ріжемо яйця і ковбаску.
- Мариновані огірки містять багато рідини, тому нарізаємо і залишаємо їх стекти, щоб салат не був водянистим.
- Відкриваємо банку з горошком, воду виливаємо і починаємо формувати салат. З’єднуємо всі продукти у великій тарілці, заправляємо їх майонезом. Солимо і приправляємо. А для краси додаємо подрібнену зелень. Відправляємо салат на 60 хв. в холод.

Приємного апетиту!