Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Компот з груш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму

Компот з груш – це дуже смачний, солодкий і ароматний напій, приготування якого можливе в різних варіаціях. Перед вами простий рецепт приготування компоту з груш без стерилізації на 3 літрову банку на зиму. Готується такий напій швидко і дійсно просто. Заготовлюйте і потім насолоджуватися смачним компотом із груш!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Груші ретельно промиваємо, потім нарізаємо великими шматочками. Викладаємо груші в попередньо стерилізовану трилітрову банку.

Крок 2. В банку з грушами вливаємо окріп, прогріваємо плоди протягом 20 хвилин. Банку не забуваємо прикрити кришкою.

Крок 3. Злийте охололу воду в каструлю, всипте до неї цукор, розмішайте і поставте на вогонь. Проваріть сироп після закипання 3-4 хвилини. За цей час повинні розчинитися цукрові кристали.

Крок 4. Наповніть банку з грушами свіжо приготованим сиропом, всипте лимонну кислоту.

Крок 5. Компот загорніть прокип’яченої кришкою, остудіть під теплою ковдрою в перевернутому вигляді, після цього перемістіть в прохолодне місце для тривалого зберігання. Компот з груш готовий!

Приємного вам апетиту!