Дуже смачний грушево-сливовий компот на зиму
Компот з груш і слив має приємний смак з легкою кислинкою. Приготувати такий компот в домашніх умовах нескладно, багато часу це не займе. Домашній грушевий компот з додаванням злив відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі. Такий компот – це ідеальний напій для любителів груш і слив.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 600 гр.
- Зливу – 400 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Основні інгредієнти – груші і сливи – необхідно ретельно промити під проточною водою. Далі наповнюємо простерилизованную ємність грушами та сливами. Якщо груші великі, їх можна порізати.
Крок 2. В банку з вмістом вливаємо киплячу воду. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 3. У каструлю зливаємо воду з банки.
Крок 4. Приготуємо сироп для компоту. Воду змішуємо з цукром. Ставимо каструлю на вогонь, після закипання варимо сироп протягом 3-5 хвилин (до розчинення кристалів цукру).
Крок 5. Залийте в банку з грушами та сливами гарячий сироп.
Крок 6. Закатуємо компот металевою кришкою, попередньо простерилізованій. Повністю охолодити заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.
Крок 7. Компот з груш і слив готовий!
Приємного апетиту!