Компот з груш на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний грушево-сливовий компот на зиму

Компот з груш і слив має приємний смак з легкою кислинкою. Приготувати такий компот в домашніх умовах нескладно, багато часу це не займе. Домашній грушевий компот з додаванням злив відмінно зберігається навіть при кімнатній температурі. Такий компот – це ідеальний напій для любителів груш і слив.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Груша – 600 гр.
  • Зливу – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Основні інгредієнти – груші і сливи – необхідно ретельно промити під проточною водою. Далі наповнюємо простерилизованную ємність грушами та сливами. Якщо груші великі, їх можна порізати.

Крок 2. В банку з вмістом вливаємо киплячу воду. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 3. У каструлю зливаємо воду з банки.

Крок 4. Приготуємо сироп для компоту. Воду змішуємо з цукром. Ставимо каструлю на вогонь, після закипання варимо сироп протягом 3-5 хвилин (до розчинення кристалів цукру).

Крок 5. Залийте в банку з грушами та сливами гарячий сироп.

Крок 6. Закатуємо компот металевою кришкою, попередньо простерилізованій. Повністю охолодити заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

Крок 7. Компот з груш і слив готовий!

Приємного апетиту!