Ароматний компот з груш з корицею
Хочете урізноманітнити заготовки на зиму смачними компотами? Тоді цей рецепт для вас стане знахідкою! Компот з груш з корицею – неймовірно ароматний і смачний напій! Кориця прекрасно відтіняє смак груш, тим самим роблячи компот більш насиченим. Поєднання груш і кориці дуже вдале – компот з даних інгредієнтів виходить просто чарівним!
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 500 гр.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Кориця – 1 паличка.
- Вода – 2,5 л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Груші промиваємо, видаляємо плодоніжки.
Крок 2. На дно простерилізованій трилітрової банки викладаємо промиті груші і паличку кориці. Для даної заготовки можна використовувати і мелену корицю, в такому випадку компот буде мати більш мутний відтінок.
Крок 3. Далі необхідно приготувати сироп – в каструлі закип’ятіть воду з цукром, проваріть кілька хвилин до розчинення цукрових кристалів.
Крок 4. Гарячим сиропом наповніть ємність з грушами і корицею, накрийте банку кришкою, витримайте 10 хвилин. Після цього сироп злити в каструлю, знову закип’ятити, залийте ним груші також і залиште на 10 хвилин.
Крок 5. Через деякий час зливаємо з банки сироп в каструлю, додаємо до нього лимонну кислоту, доводимо до кипіння.
Крок 6. Заливаємо груші з корицею киплячим сиропом. Потім зафарбовуємо компот простерилізованій кришкою. Перевертаємо заготівлю шийкою вниз і закутуємо в теплу ковдру до повного охолодження. Краще всього зберігати такий напій в прохолодному місці. Компот з груш з корицею готовий!
Приємного вам апетиту!