Компот з ірги на зиму з лимонною кислотою
Неймовірно смачний рецепт заготівлі компоту з ірги на зиму – з додаванням лимонної кислоти. Готовий продукт порадує яскравим кольором і ароматом. Подавати напій можна з будь-якими десертами за смаком.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6 л.
Склад:
- Ірга – 800 гр.
- Цукор – 600 гр.
- Кислота лимонна – 2 ч. л.
- Вода — 5,5 л.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість ірги. Перебираємо її від дрібних забруднень і листочків.
2. Далі ягоду відкидаємо на друшляк і промивання під сильним струменем холодної води.
3. Промиваємо і ошпарюємо скляні банки. Занурюємо в них іргу, а після засипаємо її цукром і лимонною кислотою.
4. Заливаємо вміст банок крутим окропом. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо остигати в теплому приміщенні.
5. Після охолодження банки можна перевертати назад і ставити на зберігання. Ароматний компот з ірги з лимонною кислотою готовий!