Компот з ірги – 6 рецептів на зиму з покроковими фото

Компот з ірги на зиму з лимонною кислотою

Неймовірно смачний рецепт заготівлі компоту з ірги на зиму – з додаванням лимонної кислоти. Готовий продукт порадує яскравим кольором і ароматом. Подавати напій можна з будь-якими десертами за смаком.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6 л.

Склад:

  • Ірга – 800 гр.
  • Цукор – 600 гр.
  • Кислота лимонна – 2 ч. л.
  • Вода — 5,5 л.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість ірги. Перебираємо її від дрібних забруднень і листочків.

2. Далі ягоду відкидаємо на друшляк і промивання під сильним струменем холодної води.

3. Промиваємо і ошпарюємо скляні банки. Занурюємо в них іргу, а після засипаємо її цукром і лимонною кислотою.

4. Заливаємо вміст банок крутим окропом. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо остигати в теплому приміщенні.

5. Після охолодження банки можна перевертати назад і ставити на зберігання. Ароматний компот з ірги з лимонною кислотою готовий!