Компоти на зиму прийнято варити з фруктів і ягід, які ростуть на городі чи в саду. Ми пропонуємо вам спробувати незвичайний напій з кавуна, яких легко можна приготувати в домашніх умовах і закатати його на зиму. По кожному з цих 6 рецептів у вас вийде чудовий напій.
Компот з кавуна на 3 літрову банку на зиму
Здивуйте своїх близьких яскравим і смачним компотом з кавуна. Технологія приготування досить проста і зрозуміла, приготувати такий незвичайний напій по цьому рецепту не складе ніяких труднощів.
Інгредієнти на
3 л.
- Кавун 3 кг
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Оцтова есенція 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з кавуна на зиму на 3 літрову банку? Кавун ретельно вимийте і просушіть його поверхня.
- Разом зі шкіркою наріжте кавун прямокутними шматочками.
- У стерилізовану трилітрову банку покладіть скибочки кавуна.
- У банку влийте до верху окріп, залиште на 5-10 хвилин.
- Після цього злийте воду в каструлю, доведіть її до кипіння, зніміть з поверхні піну. Знову залийте банку окропом і залиште на 5 хвилин.
- Знову злийте воду, доведіть її до кипіння в третій раз. Перед заливкою в банку всипте цукор і сіль. Влийте киплячу воду в банку і додайте столову ложку оцтової есенції.
- Банку загорніть стерилізованої кришкою.
- Закатку укрийте ковдрою і залиште на 24 години до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити компот з кавунових кірок без стерилізації на зиму?
Чого тільки не придумують господині, щоб порадувати своїх близьких різноманітними і незвичайними стравами. Наприклад, ароматний компот з кавунових кірок підбадьорить вас взимку і нагадає про спекотних літніх днів.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- кавунові Кірки – 100 гр.
- Вода – 1 л
- Лимон – 0,3 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні продукти за списком.
2. Кавунові кірки наріжте невеликими смужками, лимон – кружечками.
3. У каструлю влийте воду, викладіть кавунові кірки і лимон.
4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-6 хвилин. Після цього додайте цукор і повністю розчиніть його в компоті.
5. Викладіть кавунові кірки і лимон в стерилізовану банку. Компот ще раз доведіть до кипіння і влийте в банку. Закатку укутайте в ковдру і дайте повністю охолонути, потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Дуже смачний компот з кавуна і яблук на зиму
Всі пробували компот з яблук, але мало хто проводив експеримент з додаванням кавуна. У вас є така унікальна можливість прямо зараз, скористайтеся цим рецептом і заготовте на зиму цей чудовий, ні з чим не порівнянний напій.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- М’якоть кавуна – 0,5 кг
- Вода – 2 л
- Цукор – 0,5 склянки
- Яблука – 2-3 шт.
Процес приготування:
1. Кавун і яблука добре помийте. Кавун наріжте часточками.
2. У яблук вирізати серцевину з насінням і розрізати на 4-6 частин.
3. Покладіть фрукти в стерилізовану банку.
4. У каструлі закип’ятіть воду, влийте її в банку і залиште на 5-10 хвилин.
5. Потім воду злийте назад в каструлю, доведіть до кипіння. У банку всипте цукор і влити окріп до верху. Відразу ж загорніть компот стерилізованої кришкою. Після того, як закачування охолоне, перенесіть її на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Ароматний компот з кавуна і дині в банках на зиму
Кавун і диня за своїм ароматом перевершують багато фрукти. Вони дуже соковиті і з такого поєднання виходять чудові десерти. Наприклад, в домашніх компотах цей дует не має рівних.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кавун – 0,5 кг
- Диня – 0,3 кг
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 500-600 мл
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Фрукти ретельно вимийте, розріжте, очистіть від насіння.
2. М’якоть дині і кавуна наріжте невеликими шматочками.
3. Складіть м’якоть в каструлю, влийте воду, додайте цукор і лимонний сік. Поставте каструлю на середній вогонь.
4. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть 15-20 хвилин, поки м’якоть не віддасть весь свій аромат і рідина.
5. Гарячий компот розлийте по стерилізованим банкам і відразу загорніть кришками. Остудіть закачування, укривши ковдрою, і перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!