Компот з кизилу на зиму – це дуже смачна, ароматна і вітамінна заготівля для всієї родини. Такий напій обов’язково сподобається вашим домашнім або гостям. Приготувати його на тривале зберігання можна різними способами. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної добірці з п’яти простих рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фотографіями.
Компот з кизилу на 3 літрову банку на зиму
Компот з кизилу на 3-х літрову банку на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Готовий напій буде актуальним в будь-який час року. Його можна подавати з десертами або пити просто так.
Інгредієнти на
3 л.
- Кизил 300 гр.
- Вода 2 л
- Цукор-пісок 6 ст. л.
Процес приготування:
- Відміряємо потрібну кількість ягід для приготування компоту з кизилу на зиму на 3-х літрову банку. Перебираємо інгредієнт, видаляючи гілки і смітинки.
- Далі продукт добре промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк.
- Викладаємо промиті ягоди в стерильну банку.
- Сюди ж відразу додаємо цукор.
- Вливаємо киплячу воду. Прикриваємо заготівлю кришкою і настоюють протягом 20 хвилин. Після воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її і вливаємо назад.
- Далі закатуємо заготівлю, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
- Компот з кизилу на 3-х літрову банку на зиму готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Кизиловий компот з кісточками на зиму
Кизиловий компот з кісточками на зиму – це дуже смачний напій, який ідеально підходить для тривалого зберігання. Готовий напій порадує своїм цікавим смаком і корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
- Кизил – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
- Цукор – 250 гр.
- Сік лимонний – 35 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для заготівлі кизилового компоту з кісточками на зиму першим ділом перебираємо і промиваємо ягоди. Обсушуємо їх з допомогою рушники.
Крок 2. Гарненько промиваємо банку з содою або миючим засобом, після стерилізуємо її. Можна потримати над парою або використовувати мікрохвильову піч.
Крок 3. Викладаємо промиті ягоди в стерильну банку. Заливаємо вміст крутим окропом, прикриваємо кришкою і настоюють протягом 20 хвилин.
Крок 4. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше. Додаємо у воду цукор і доводимо до кипіння. Варимо близько 5-6 хвилин, поки сухий інгредієнт повністю не розчиниться.
Крок 5. Виливаємо в банку лимонний сік і киплячу рідину. Закатуємо наповнену банку.
Крок 6. Далі перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Кизиловий компот з кісточками на зиму готовий. Забирайте на зберігання у відповідний прохолодне місце.
Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму
Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Апетитний напій порадує своїм яскравим смаком і ароматом. Обов’язково спробуйте.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
- Кизил – 600 гр.
- Вода – 2,5 л
- Цукор – 250 гр.
- Кислота лимонна – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі компоту з кизилу з лимонною кислотою на зиму.
Крок 2. Кизил перебираємо, промиваємо під водою і злегка обсушуємо.
Крок 3. Перекладаємо продукт в чисту і стерилізовану трилітрову банку.
Крок 4. Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і наполягаємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше.
Крок 6. Доповнюємо воду цукром і лимонною кислотою. Кип’ятимо і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Виливаємо гарячу рідину назад у банку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Компот з кизилу з лимонною кислотою на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Компот з кизилу і яблук на зиму
Компот з кизилу і яблук на зиму виходить в міру солодким, дуже смачним і ароматним. Його можна пити просто так або подавати з улюбленими десертами та випічкою. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
- Кизил – 1 жменя.
- Яблуко – 3 шт.
- Вода – 2,5 л
- Цукор – за смаком.
- Кислота лимонна – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі компоту з кизилу і яблук на зиму. Яблука і ягоди добре промиваємо під водою.
Крок 2. Промиваємо трилітрову банку з содою, після стерилізуємо її будь-яким зручним для вас способом.
Крок 3. На дно підготовленої банки відправляємо кизил і часточки яблук. Яблучну серцевину з кісточками попередньо видаляємо.
Крок 4. Заливаємо вміст банки окропом, прикриваємо кришкою і наполягаємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Після воду зливаємо в каструлю. Робимо це через спеціальну кришку з отворами. Так зручніше.
Крок 6. Доповнюємо воду цукром і лимонною кислотою. Кип’ятимо і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Виливаємо гарячу рідину назад у банку. Закатуємо і остуджуємо заготовку при кімнатній температурі.
Крок 7. Компот з кизилу і яблук на зиму готовий. Прибирайте на зберігання в льох або інше відповідне місце.
Компот з кизилу і винограду на зиму
Компот з кизилу і винограду на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями. Такий напій нікого не залишить байдужим. Він вийде ароматним, апетитним і насиченим смаком. Спробуйте!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
- Кизил – 320 гр.
- Виноград – 350 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування компоту з кизилу і винограду на зиму.
Крок 2. Кизил можна використовувати будь-якого сорту. Перебираємо його і добре промиваємо під водою.
Крок 3. Перекладаємо кизил в добре промиту і простерилизованную трилітрову банку. Сюди ж відправляємо добре промитий виноград.
Крок 4. Заливаємо ягоди в банку двома літрами окропу. Прикриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.
Крок 5. Воду з банки обережно зливаємо в каструлю. При необхідності додаємо ще трохи води. Кип’ятимо її з цукром. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.
Крок 6. Заливаємо солодкої киплячою водою ягоди. Закатуємо банку кришкою, перевертаємо догори дном, добре закутуємо в теплий матеріал і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Компот з кизилу і винограду на зиму готовий. Прибирайте заготовку на зберігання в прохолодне місце.