Яскравий і соковитий нектарин підходить не тільки в якості легкого перекусу. З продукту можна приготувати ароматний і в міру солодкий компот для тривалого зберігання. Оцініть 6 швидких і цікавих кулінарних ідей для ваших заготовок. Порадуйте близьких приємним напоєм!
Компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку
найзручніший спосіб заготівлі домашнього компоту – на трилітрову банку. Приготувати солодкий і ароматний напій можна з нектарина. Оцініть рецепт смачного продукту.
Інгредієнти на
3 л.
- Нектарин 500 гр.
- Вода 2.5 л.
- Цукор-пісок 200 гр.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з нектарина на зиму на 3 літрову банку? Відміряємо потрібну кількість нектаринів і промиваємо їх. Для однієї трилітрової банки знадобиться 500 грам продукту.
- Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом і кладемо в неї підготовлені плоди. Заливаємо їх окропом і наполягаємо 15 хвилин.
- Обережно зливаємо настоявшуюся рідину в каструлю. Додаємо в неї цукор і варимо на вогні до утворення сиропу.
- Гарячої солодкою водою знову заливаємо нектарини. Закриваємо заготівлю кришкою.
- Даємо компоту в банку охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо продукт на зберігання в прохолодне місце.
Компот з нектаринів без стерилізації на 2-х літрову банку
Яскравий домашній компот на зиму можна заготовити з солодких і ароматних нектаринів. Оцініть ідею оригінального напою, який обов’язково порадує ваших близьких або гостей.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Склад:
- Нектарини – 450 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимон – 1/3 шт.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Нектарини промиваємо під водою. Після витягуємо з них кісточки, залишився плід необхідно обробити на невеликі часточки.
2. Занурюємо шматочки фруктів в дволітрову тару. Її слід заздалегідь промити і просушити. Відразу ж можна додати і кілька тонких скибочок лимона.
3. Заливаємо продукти крутим окропом. Можна з чайника.
4. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 15 хвилин.
5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю.
6. Додаємо в гарячу воду цукор. Кип’ятимо масу і варимо її до освіти солодкого сиропу.
7. Гарячий продукт вливаємо назад у банку. Закриваємо заготівлю кришкою. Перевертаємо і залишаємо до охолодження.
8. Готово! Яскравий компот з нектаринів можна відправляти на зберігання.
Смачний нектариновый компот на зиму без кісточок
Хочете урізноманітнити ваш домашній стіл і здивувати всіх навколо? Заготовте на зиму яскравий і ароматний компот з нектаринів. Солодкий напій досить простий у виконанні, беріть на замітку.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Нектарини – 2 кг
- Цукор – 300 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Фрукти промиваємо під водою і даємо їм обсохнути. Відміряємо потрібну кількість цукру.
2. Промиваємо скляні банки. Заповнюємо їх до половини підготовленими персиками. Їх слід розрізати і витягти їх них кісточки.
3. Заливаємо фрукти крутим окропом. Наполягаємо вміст 15 хвилин під кришкою.
4. В цей час висипаємо цукор в каструлю і додаємо до нього свіжовичавлений лимонний сік.
5. Обережно зливаємо просочену фруктами рідину в каструлю з цукром. Розмішуємо вміст і доводимо до кипіння. Повинен вийти ароматний сироп.
6. Гарячу рідину виливаємо назад у банки.
7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.
8. Яскраві заготовки з нектаринів готові. Можна ставити на зберігання.
Як заготовити компот з нектарина і сливи на зиму?
Спробуйте цікавий рецепт приготування яскравого компоту на зиму. Напій передбачає використання персиків і слив. Ароматне частування стане відмінним доповненням до багатьох десертів.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4 л.
Інгредієнти:
- Персики – 1 кг
- Слива – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
- Вода – 3 л
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Персики промиваємо і розрізаємо на невеликі часточки. Кісточки акуратно витягаємо.
2. Також очищаємо від кісточок і сливу. Продукт можна розрізати на половинки.
3. Відправляємо підготовлені персики в чисті сухі скляні банки.
4. Далі занурюємо в тару половинки очищених злив.
5. Заливаємо інгредієнти крутим окропом. Прикриваємо заготовки кришками, даємо настоятися близько 15 хвилин.
6. Гарячу рідину зливаємо в каструлю. Додаємо сюди цукор і щіпку лимонної кислоти. Кип’ятимо вміст, розмішуємо і варимо до розчинення сухих продуктів.
7. Повертаємо гарячий сироп у банки з вмістом. Закриваємо тару кришками, охолоджуємо, а після ставимо на зберігання.
8. Ароматний і насичений компот із слив та персиків готовий!
Простий і смачний рецепт компоту з нектарина і апельсина
Порадуйте близьких ароматним і цікавим за смаком частуванням. Приготуйте на зиму компот з нектарина і апельсина. Цитрусова нотка зробить смак солодкого і соковитого плода ще більш яскравим.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2 л.
Склад:
- Нектарин – 500 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Нектарини старанно промиваємо під водою. Після плоди розрізаємо на невеликі часточки, обережно витягаючи з них кісточки.
2. Далі тонкими шматочками розбираємо апельсин.
3. Занурюємо продукти в каструлю і заливаємо водою. Доводимо вміст до кипіння, а після засипаємо потрібною кількістю цукру.
4. Варимо продукт 15-20 хвилин на помірному вогні. Періодично помішуємо масу, щоб цукор повністю розчинився.
5. Яскравий фруктовий компот розливаємо по стерилізованим банкам. Закручуємо заготівлю кришкою, остуджуємо її і ставимо на довге зберігання у відповідне місце. Готово!
Покроковий рецепт приготування компот з нектарина і яблук на зиму
Ніжний на смак та ароматний компот на зиму можна приготувати їх нектарина і яблук. Подавайте напій самостійно або в доповненні зі свіжою випічкою та іншими десертами.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Нектарин – 400 гр.
- Яблуко – 150 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо яблука з нектаринами. Підготовлені плоди нарізаємо тонкими часточками.
2. Викладаємо продукти в чисті сухі банки. Заливаємо крутим окропом на 15 хвилин.
3. Далі гарячу воду обережно зливаємо в каструлю.
. Насипаємо в масу додаємо цукор і щіпку лимонної кислоти. Розмішуємо вміст і варимо його до розчинення сухих інгредієнтів.
5. Заливаємо гарячим сиропом фрукти в банках. Закриваємо заготовки кришками і остуджуємо їх при кімнатній температурі.
6. Ароматний компот з нектаринів і яблук готовий. Ставте його на зберігання.