Компот з персиків на зиму з лимонною кислотою в банках
Щоб взимку не сумувати за солодощі стиглих фруктів, господині роблять різні смачні заготовки: джеми, желе, варення, компоти або сушені фрукти. Самий простий і швидкий спосіб зберегти корисні властивості персиків – зварити з них компот.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Персики – 1,5 кг
- Цукор – 200 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Персики промийте, просушіть і викладіть їх в стерилізовану банку.
2. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
3. У каструлю всипте цукор і зльоті воду з банки.
4. Доведіть сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту перемішайте і знову влийте його в банку.
5. Банку загорніть кришкою, остудіть в перевернутому стані. Компот з персиків готовий, зберігайте його в прохолодному місці.
Приємного апетиту!