Компот з персиків на зиму – 10 простих рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Компот з персиків на зиму з лимонною кислотою в банках

Щоб взимку не сумувати за солодощі стиглих фруктів, господині роблять різні смачні заготовки: джеми, желе, варення, компоти або сушені фрукти. Самий простий і швидкий спосіб зберегти корисні властивості персиків – зварити з них компот.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Персики – 1,5 кг
  • Цукор – 200 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Персики промийте, просушіть і викладіть їх в стерилізовану банку.

2. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банку, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

3. У каструлю всипте цукор і зльоті воду з банки.

4. Доведіть сироп до кипіння, додайте лимонну кислоту перемішайте і знову влийте його в банку.

5. Банку загорніть кришкою, остудіть в перевернутому стані. Компот з персиків готовий, зберігайте його в прохолодному місці.

Приємного апетиту!