Смачний компот з ранеток і черноплодки на зиму
Компот, який корисний подвійно, адже сперечатися про корисність черноплодки вже точно не доведеться. Не можна не сказати про кисло-солодкий смак з терпким присмаком, яке залишає після себе горобина, тому плоди яблук краще брати визріли і максимально солодкі. У цьому випадку вам вдасться домогтися збалансованості.
Час готування: 60 хв
Час приготування:10-15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Ранетки – 500 гр.
- Горобина чорна – 100-150 гр.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Яблука з горобиною дуже ретельно промиваємо і обов’язково просушуємо. Також ягоди горобини знімаємо з грон, намагаючись їх сильно не деформувати.
2. Буквально відразу ж стерилізуємо банки-яким підходящим способом, щоб потім приступити до їх наповнення.
3. Наповнюємо стерильні банки всіма необхідними компонентами, чергуючи шар яблук і шар горобини. Приблизно, вони повинні займати максимум ½ частину від усього обсягу.
4. Ставимо літр води на вогонь і доводимо до стану кипіння. Після чого відразу ж заливаємо нею яблука і горобину, вливаючи окріп в самий центр банки. Прикриваємо компот кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин.
5. Через це час зливаємо воду назад в каструлю, розчиняємо в ній цукровий пісок і знову доводимо вміст до стану кипіння. Важливо сильно не перетримувати.
6. Розливаємо цукровий сироп по банкам і закочує їх простерилизованными кришками. Залишаємо компот остигати до кімнатної температури, перевернувши банку догори дном. Приблизно на цій піде 8 годин. Після чого відправляємо його на зберігання в прохолодне темне місце.
Бажаємо приємного апетиту!