Компот з винограду Ізабелла на зиму – 5 простих рецептів в 3-х літровій банці з покроковими фото

Виноград Ізабелла – популярний продукт для домашніх заготовок. З нього можна приготувати яскравий і насичений компот. Для різноманітності ягоди можна доповнювати іншими інгредієнтами: яблуками, апельсинами та лимонами. Спробуйте 5 кулінарних рецептів на трилітрову банку з покроковим описом процесу.

Компот з винограду Ізабелла в 3-х літровій банці на зиму

Ароматний і смачний компот з винограду Ізабелла зручно заготовлювати на зиму в трилітрових банках. Такого об’єму вистачить на велику сім’ю. Використовуйте напій для втамування спраги або подавайте разом з улюбленими солодощами.

Інгредієнти на
3 л.

  • Виноград 400 гр. Ізабелла
  • Цукор-пісок 400 гр.
  • Вода-3 л

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з винограду Ізабелла у 3-літровій банці на зиму? Промиваємо і перебираємо від гілок виноград. Даємо йому самостійно обсохнути.
  2. Очищаємо і стерилізуємо банки вашим звичним способом. Занурюємо в них підготовлені ягоди.
  3. Заливаємо ягоди окропом. Наполягаємо 15 хвилин.
  4. за деякий час, обережно зливаємо забарвлену рідину в каструлю. Для зручності використовуйте кришку з отворами.
  5. Кип’ятимо рідина разом з цукром. Готуємо до його повного розчинення.
  6. Заливаємо виноград готовим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
  7. Ароматний виноградний напій у трилітровій банці готовий. Ставте його на зберігання в прохолодне приміщення.

Компот з винограду Ізабелла і яблук на зиму

Яскравий і насичений компот можна приготувати з яблук і винограду Ізабелла. Напій стане цікавою ідеєю для ваших зимових заготовок. Солодке частування прекрасно зберігається в прохолодних місцях і довгий час не втрачає своїх смакових якостей.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Виноград Ізабелла – 1,5 склянки
  • Яблуко – 300 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Виноград і яблука гарненько промиваємо під водою.

2. Трилітрову банку очищаємо і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом. Можна пропарити її над каструлею з киплячою водою.

3. Стерилізуємо і кришку. Її можна прокип’ятити 3-5 хвилин. Відставляємо підготовлену тару на час в сторону.

4. Яблука ріжемо великими шматочками, акуратно видаливши серцевину.

5. Виноград перебираємо від гілок.

6. Обидва інгредієнта відправляємо в скляну банку.

7. Сюди ж всипаємо цукор і вливаємо крутий окріп. Закатуємо тару.

8. Після охолодження компот придбає яскравий відтінок і буде повністю готовий. Зберігайте його в погребі або іншому прохолодному місці.

Смачний виноградний компот з гілочками на зиму

Щоб домашній компот з винограду порадував не тільки смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом, заготовте його на зиму з гілочками. Напій стане справжньою прикрасою вашого столу. Спробуйте простий кулінарний рецепт!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Виноград Ізабелла – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 щіпка.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування компоту на зиму.

2. Відкидаємо виноград з гілками на друшляк або сито. Промиваємо під проточною водою.

3. Для сиропу кип’ятимо три літри води і всипаємо потрібну кількість цукру.

4. Коли сухий продукт повністю розчиниться, опускаємо в рідину виноградні гілки. Варимо 5-7 хвилин.

5. Далі виймаємо виноград, а у воду додаємо лимонну кислоту, гвоздику і ванільний цукор для аромату. Знову доводимо до кипіння.

6. У ароматний сироп знову занурюємо ягоди на гілці. Готуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.

7. Гарячий виноградний компот переливаємо в трилітрову банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.

Як заготовити компот з винограду Ізабелла з лимоном на зиму

Домашній виноградний компот з приємною кислинкою можна приготувати з додаванням лимона. Напій не втратить свої властивості при тривалому зберіганні, що ідеально підійде для зимових заготовок.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Виноград ізабелла – 500 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Перебираємо виноград і промиваємо під холодною водою. Даємо продукту трохи обсохнути. Можна відкинути на друшляк для стікання вологи.

2. Половинку лимона нарізаємо тонкими колами. Кісточки прибираємо руками.

3. Кладемо виноград з шматочками лимона в загальну масу. Засипаємо цукром продукти, розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

4. Коли заготовка пустить сік, заливаємо її водою і переставляємо на вогонь. Доводимо до кипіння, і після готуємо на повільному вогні близько 10 хвилин.

5. Переливаємо насичений компот в промиту трилітрову банку і закриваємо кришкою. Після повного охолодження виноградний напій з лимоном буде повністю готовий.

Домашній компот з винограду Ізабелла з апельсином в банках

Особливий смак і аромат виноградному компоту додають цитрусові нотки. Домашній напій можна приготувати на зиму з апельсином. Оцініть ідею оригінального частування, яке точно не залишиться без уваги.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Виноград ізабелла – 500 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Промиваємо під холодною водою винограду «ізабелла», далі акуратно відокремлюємо його від гілок.

2. Апельсин також промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Кісточки можна видалити руками, шкірку знімати не потрібно.

3. У чисту ошпарену банку викладаємо обидва продукту. Заливаємо вміст окропом і наполягаємо з закритим горлечком 15 хвилин.

4. Через деякий час, обережно зливаємо настоявшуюся і забарвлену рідину в каструлю. Для цього зручно використовувати кришку з отворами. Кип’ятимо воду з цукром до його повного розчинення. Готовий сироп вливаємо назад у банку.

5. Закатуємо тару, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання. Ароматний і насичений компот з винограду і апельсина готовий!