Виноград Ізабелла – популярний продукт для домашніх заготовок. З нього можна приготувати яскравий і насичений компот. Для різноманітності ягоди можна доповнювати іншими інгредієнтами: яблуками, апельсинами та лимонами. Спробуйте 5 кулінарних рецептів на трилітрову банку з покроковим описом процесу.
Компот з винограду Ізабелла в 3-х літровій банці на зиму
Ароматний і смачний компот з винограду Ізабелла зручно заготовлювати на зиму в трилітрових банках. Такого об’єму вистачить на велику сім’ю. Використовуйте напій для втамування спраги або подавайте разом з улюбленими солодощами.
Інгредієнти на
3 л.
- Виноград 400 гр. Ізабелла
- Цукор-пісок 400 гр.
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як заготовити компот з винограду Ізабелла у 3-літровій банці на зиму? Промиваємо і перебираємо від гілок виноград. Даємо йому самостійно обсохнути.
- Очищаємо і стерилізуємо банки вашим звичним способом. Занурюємо в них підготовлені ягоди.
- Заливаємо ягоди окропом. Наполягаємо 15 хвилин.
- за деякий час, обережно зливаємо забарвлену рідину в каструлю. Для зручності використовуйте кришку з отворами.
- Кип’ятимо рідина разом з цукром. Готуємо до його повного розчинення.
- Заливаємо виноград готовим сиропом. Закриваємо заготівлю кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
- Ароматний виноградний напій у трилітровій банці готовий. Ставте його на зберігання в прохолодне приміщення.
Компот з винограду Ізабелла і яблук на зиму
Яскравий і насичений компот можна приготувати з яблук і винограду Ізабелла. Напій стане цікавою ідеєю для ваших зимових заготовок. Солодке частування прекрасно зберігається в прохолодних місцях і довгий час не втрачає своїх смакових якостей.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Виноград Ізабелла – 1,5 склянки
- Яблуко – 300 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Виноград і яблука гарненько промиваємо під водою.
2. Трилітрову банку очищаємо і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом. Можна пропарити її над каструлею з киплячою водою.
3. Стерилізуємо і кришку. Її можна прокип’ятити 3-5 хвилин. Відставляємо підготовлену тару на час в сторону.
4. Яблука ріжемо великими шматочками, акуратно видаливши серцевину.
5. Виноград перебираємо від гілок.
6. Обидва інгредієнта відправляємо в скляну банку.
7. Сюди ж всипаємо цукор і вливаємо крутий окріп. Закатуємо тару.
8. Після охолодження компот придбає яскравий відтінок і буде повністю готовий. Зберігайте його в погребі або іншому прохолодному місці.
Смачний виноградний компот з гілочками на зиму
Щоб домашній компот з винограду порадував не тільки смаком, але і цікавим зовнішнім виглядом, заготовте його на зиму з гілочками. Напій стане справжньою прикрасою вашого столу. Спробуйте простий кулінарний рецепт!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Виноград Ізабелла – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Цукор ванільний – 1 щіпка.
- Гвоздика – 3 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування компоту на зиму.
2. Відкидаємо виноград з гілками на друшляк або сито. Промиваємо під проточною водою.
3. Для сиропу кип’ятимо три літри води і всипаємо потрібну кількість цукру.
4. Коли сухий продукт повністю розчиниться, опускаємо в рідину виноградні гілки. Варимо 5-7 хвилин.
5. Далі виймаємо виноград, а у воду додаємо лимонну кислоту, гвоздику і ванільний цукор для аромату. Знову доводимо до кипіння.
6. У ароматний сироп знову занурюємо ягоди на гілці. Готуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.
7. Гарячий виноградний компот переливаємо в трилітрову банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання в прохолодне приміщення.
Як заготовити компот з винограду Ізабелла з лимоном на зиму
Домашній виноградний компот з приємною кислинкою можна приготувати з додаванням лимона. Напій не втратить свої властивості при тривалому зберіганні, що ідеально підійде для зимових заготовок.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Виноград ізабелла – 500 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Перебираємо виноград і промиваємо під холодною водою. Даємо продукту трохи обсохнути. Можна відкинути на друшляк для стікання вологи.
2. Половинку лимона нарізаємо тонкими колами. Кісточки прибираємо руками.
3. Кладемо виноград з шматочками лимона в загальну масу. Засипаємо цукром продукти, розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
4. Коли заготовка пустить сік, заливаємо її водою і переставляємо на вогонь. Доводимо до кипіння, і після готуємо на повільному вогні близько 10 хвилин.
5. Переливаємо насичений компот в промиту трилітрову банку і закриваємо кришкою. Після повного охолодження виноградний напій з лимоном буде повністю готовий.
Домашній компот з винограду Ізабелла з апельсином в банках
Особливий смак і аромат виноградному компоту додають цитрусові нотки. Домашній напій можна приготувати на зиму з апельсином. Оцініть ідею оригінального частування, яке точно не залишиться без уваги.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Виноград ізабелла – 500 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Промиваємо під холодною водою винограду «ізабелла», далі акуратно відокремлюємо його від гілок.
2. Апельсин також промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками. Кісточки можна видалити руками, шкірку знімати не потрібно.
3. У чисту ошпарену банку викладаємо обидва продукту. Заливаємо вміст окропом і наполягаємо з закритим горлечком 15 хвилин.
4. Через деякий час, обережно зливаємо настоявшуюся і забарвлену рідину в каструлю. Для цього зручно використовувати кришку з отворами. Кип’ятимо воду з цукром до його повного розчинення. Готовий сироп вливаємо назад у банку.
5. Закатуємо тару, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання. Ароматний і насичений компот з винограду і апельсина готовий!