Компот з вишні на 3-х літрову банку на зиму — це справжня знахідка для тих, хто не має поняття, куди прилаштувати вишню. Адже на приготування такого напою йде не тільки мінімум інгредієнтів, але й часу. А універсальність вишні дозволяє поєднувати її з іншими ягодами і фруктами, отримуючи тим самим так званий компот-асорті.
Компот з вишні з кісточками на 3-х літрову банку
Для того щоб ваш компот вийшов смачним, вам достатньо вчасно зібрати врожай ароматною вишні. І вам зовсім необов’язково витрачати час на видалення кісточок з ягід, що для багатьох буде перевагою.
Інгредієнти на
10 порц.
- Вишня 500 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Вода 2.5 л.
Процес приготування:
- Як заготовити компот з вишні на 3 літрову банку на зиму? Так як витягати з вишні кісточки не збираємося, просто видаляємо плодоніжки і потім добре вимиваємо вишню у великій кількості води.
- Далі перш ніж перейдемо до наступного етапу приготування, обов’язково простерилизуем банки. Робити це можна будь-яким зручним для вас способом. За підготовленим банкам розкладаємо промиту вишню.
- Поверх ягід насипаємо цукор. На 500 г вишень для трилітрової банки достатньо 150 грам цукрового піску.
- Банку разом з усім вмістом наповнюємо окропом і накриваємо простерилізованій кришкою. Приготування компоту можна вважати завершеним. Закатані банки перевертаємо догори дном і накриваємо кришкою, щоб вони остужались.
- Готовий компот зберігаємо в темному і прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.

Бажаємо приємного апетиту!