Компот з вишні на 3 літрову банку на зиму – 8 простих рецептів з фото

Компот з вишні і малини в банку на 3 літри

Для любителів солодких напоїв рекомендуємо придивитися до такої ягоді, як малина. Вона допоможе збалансувати кислинку вишні і створити неповторний аромат.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:20 хв.

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Вишня – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Найпростіше вишню промити, якщо попередньо замочити її в холодній воді приблизно на 15-20 хвилин. Весь пісок і бруд точно відлипнуть. А ягоди малини теж бажано ретельно перебрати і промити перед самим процесом приготування компоту.

2. У підготовлені банки викладаємо спочатку вишню.

3. Слідом додаємо малину і цукровий пісок.

4. Наступним кроком вливаємо в банку окріп таким чином, щоб він повністю покривав ягоди. Прикриваємо банки металевими кришками і залишаємо настоюватися 10 хвилин.

5. Потім переливаємо весь сироп в глибоку каструлю і доливаємо необхідну кількість воду, після чого відправляємо морс кип’ятитися на великому вогні. Через п’ять хвилин гарячим морсом заливаємо ягоди.

6. Всі банки закорковуємо спеціальними простерилизованными кришками.

7. Потім перевернуті банки виставляємо щільно один до одного і накриваємо товстою ковдрою. Це необхідно для поступового охолодження компоту.

8. На наступний день перевіряємо банки і переносимо в місце для зберігання. На цьому процес приготування компоту завершений.

Бажаємо приємного апетиту!