Компот з вишні на зиму – 10 рецептів на 3 літрову банку з фото покроково

Як зварити компот з вишні і смородини на зиму?

Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з вишень і чорної смородини. Солодкий напій можна заготовити для тривалого зберігання за простим рецептом. Оцініть ідею для ваших консервації.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 0,5 кг
  • чорна Смородина – 100 гр.
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо вишню під водою. Також чинимо і з чорною смородиною.

2. У каструлю вливаємо воду і кип’ятити її.

3. Скляну банку промиваємо і стерилізуємо.

4. Занурюємо в підготовлену тару спершу вишню.

5. Сюди ж відправляємо і гілочки смородини.

6. Заливаємо ягоди киплячою водою. Закриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.

7. Далі забарвлену рідину відправляємо назад в каструлю. Доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор.

8. Вливаємо сироп до ягід. Закриваємо банку кришкою і залишаємо до охолодження.

9. Готово! Домашній ягідний компот можна відправляти на зберігання.