Як зварити компот з вишні і смородини на зиму?
Яскравий за кольором і смаком домашній компот виходить з вишень і чорної смородини. Солодкий напій можна заготовити для тривалого зберігання за простим рецептом. Оцініть ідею для ваших консервації.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 0,5 кг
- чорна Смородина – 100 гр.
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо вишню під водою. Також чинимо і з чорною смородиною.
2. У каструлю вливаємо воду і кип’ятити її.
3. Скляну банку промиваємо і стерилізуємо.
4. Занурюємо в підготовлену тару спершу вишню.
5. Сюди ж відправляємо і гілочки смородини.
6. Заливаємо ягоди киплячою водою. Закриваємо кришкою і настоюють 15 хвилин.
7. Далі забарвлену рідину відправляємо назад в каструлю. Доводимо до кипіння і розчиняємо у ній цукор.
8. Вливаємо сироп до ягід. Закриваємо банку кришкою і залишаємо до охолодження.
9. Готово! Домашній ягідний компот можна відправляти на зберігання.