Компот з яблук на зиму – 10 рецептів на 3-х літрову банку з покроковими фото

Компот з яблук на 3 літрову банку — простий і смачний спосіб заготовити фрукти на зиму.

Смачний рецепт компоту з яблук на 3-х літрову банку

Перед вами простий і швидкий рецепт приготування смачного і ароматного напою домашнього – компоту з яблук. Головний секрет у підготовці яблук – для компоту їх необхідно порізати на великі часточки. Завдяки цьому напій вийде дуже насиченим і яскравим смаком. Всі будуть в захваті!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Яблука 600 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода 2.5 л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити компот з яблук на 3 літрову банку на зиму? Фрукти ретельно промиваємо, вирізаємо серцевину, самі плоди нарізаємо великими шматочками. Якщо яблука невеликі, їх можна різати навпіл.
  2. Підготуємо сироп. Воду необхідно закип’ятити разом з цукром, потім проварити протягом 3-5 хвилин.
  3. Яблука розкладіть попередньо стерилізованої тарі – трилітровим банкам. Залийте їх гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Через деякий час злийте сироп з банок, його знову закип’ятіть.
  4. Залийте яблука другий раз киплячим сиропом, загорніть ємності прокип’яченими кришками. Обов’язково зробіть тест на герметичність – переверніть заготовку дном вгору. Повністю остудіть компот з яблук у 3-літрових банках в такому вигляді під теплим рушником або ковдрою. Остиглу заготівлю перемістіть на тривале зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на 3 літрову банку на зиму

Перед вами простий рецепт приготування компоту з яблук без стерилізації на 3 літрову банку на зиму. Компот з яблук, приготовлений таким способом, відмінно зберігається тривалий час, його смак ніяк не погіршується від цього, а тільки розкривається по-новому і стає більш яскравим з часом.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промити. Щоб узвар ввібрав в себе максимум смаку і аромату від яблук, важливо зробити наступне видалити серцевину з насінням. Якщо є для цього спеціальне пристосування, скористайтеся ним. Якщо немає, використовуйте звичайний кухонний ніж.

Крок 2. Далі заповнюємо підготовленими яблуками стерилізовану банку.

Крок 3. Закип’ятіть необхідну кількість води. Залийте окропом яблука, прикрийте банку кришкою і прогрійте плоди протягом 20 хвилин.

Крок 4. Після цього злийте воду з банки в каструлю, засипте туди цукор, поставте на помірний вогонь. Після закипання проваріть сироп 2-3 хвилини, потім зніміть його з вогню.

Крок 5. У ємність з яблуками заливаємо киплячий сироп, відразу ж виробляємо закатку. Остуджуємо компот в перевернутому вигляді, обгорнувши банку в теплу ковдру.

Крок 6. Компот із свіжих яблук на зиму готовий!

Приємного апетиту!

Компот з яблук з лимонною кислотою

Компот з яблук, заготовлений на зиму з додаванням лимонної кислоти, виходить просто чудовим! Його аромат і насичений смак з першої проби підкорять будь-якого! Такий компот не зможе довго зберігається по причині того, що він швидко закінчується! Саме тому рекомендуємо заготовляти компот з яблук у великому обсязі!

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 1 кг
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Банки разом з кришками необхідно простерилізувати (робіть це зручним і звичним для вас способом.

Крок 2. Яблука ретельно промиваємо, для компоту залишаємо тільки неушкоджені плоди. Ідеальний варіант – якщо яблука будуть невеликого розміру.

Крок 3. Після цього чисті яблука необхідно закинути в киплячу воду і потримати їх там кілька секунд.

Крок 4. Підготовленими яблуками наповніть банку. Всипте туди лимонну кислоту.

Крок 5. Підготуйте сироп – закип’ятіть воду з цукром, проваріть кілька хвилин. За бажанням можна лимонну кислоту засипати у підготовлений сироп, а не в банку з яблуками.

Крок 6. Залийте гарячим сиропом яблука. Загорніть банку прокип’яченої кришкою, використовуючи для цього спеціальний ключ. Переверніть заготовку дном вгору, остудіть під теплим пледом. Для тривалого зберігання необхідно помістити компот в темне і прохолодне місце. Компот з яблук з лимонною кислотою готовий!

Приємного апетиту!

Компот, приготований з яблук і груш

Порадуйте себе і близьких смачним домашнім напоєм – компотом із яблук і груш, заготовленою на зиму. Такий компот виходить не просто смачним, а дуже смачним! Родзинкою є використання листя м’яти, які надають напою ароматну нотку, створюючи максимально гармонійний смак.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 1 кг
  • Груша – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 1,5-2 л
  • Листя м’яти – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промийте. Для компоту необхідно використовувати тільки цілі плоди, пошкоджені прибирайте в бік.

Крок 2. Груші також промийте під проточною водою. Розріжте їх навпіл.

Крок 3. Закип’ятіть необхідну кількість води.

Крок 4. Наповніть стерилізовану банку яблуками, зверху розкласти порізані груші. Додайте в фруктів листя м’яти для контрасту, заповніть ємність окропом. Прикрийте банку кришкою і залиште прогріватися на 30 хвилин.

Крок 5. Через деякий час злийте охололу воду в каструлю, закип’ятити її разом з цукром, проваріть кілька хвилин. Сироп для компоту готовий.

Крок 6. Заповніть банку з яблуками і грушами киплячим сиропом, загорніть кришкою.

Крок 7. Переверніть заготовку шийкою вниз, остудіть під теплою ковдрою.

Крок 8. Компот з яблук і груш готовий! Найкраще такий домашній напій зберігається в прохолодному місці – підвалі або льосі.

Приємного апетиту!

Компот з яблук і чорноплідної горобини на зиму

Компот з яблук і чорноплідної горобини виходить в міру солодким, красивим і дуже смачним. Поєднання яблук і горобини є дуже вдалим, завдяки цьому такий домашній напій відрізняється насиченим і яскравим смаком. Компот, приготований за цим рецептом, дуже корисний.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 700 гр.
  • Горобина чорноплідна – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промийте, виріжте серцевину з насінням, нарізати на великі шматочки.

Крок 2. Чорноплідну горобину промийте, викладіть в бік зіпсовані ягоди.

Крок 3. Наповніть стерилізовану тару яблуками і горобиною.

Крок 4. Далі залийте в банку з вмістом окріп, прикрийте кришкою, залиште прогріватися протягом 30 хвилин.

Крок 5. Через деякий час злийте з банки охололу воду, додайте до неї цукор, розмішайте і поставте на вогонь. Після того, як сироп закипить, проваріть його пару хвилин.

Крок 6. Всипте в банку з яблуками і горобиною щіпку лимонної кислоти, потім залийте туди киплячий сироп.

Крок 7. Загорніть банку з компотом, остудіть в перевернутому вигляді при кімнатній температурі. Компот з яблук і чорноплідної горобини готовий!

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний компот з яблук і винограду

Серед великої кількості рецептів приготування компоту з яблук на зиму можна виділити один з найбільш смачних і незвичайних – компот з яблук і винограду. Такий компот сподобається своїм смаком не тільки дорослим, але й дітям. Поєднання яблук і винограду заготовки на зиму є незвичним, але компот з даних інгредієнтів виходить чудовим!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 3 шт.
  • Виноград – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Яблука і виноград ретельно промийте під проточною водою.

Крок 2. Яблука розріжте навпіл, виріжте серцевину. Далі поріжте половинки на великі шматочки.

Крок 3. У банку покладіть підготовлені яблука і виноград, засипте туди ж цукор. Всі залийте холодною водою.

Крок 4. Дно відповідного розміру каструлі застеліть рушниками (якими ганчірками), налийте воду, заповнивши половину обсягу.

Крок 5. Після цього накрийте банку з яблуками і виноградом кришкою, поставте в підготовлену каструлю.

Крок 6. Каструлю поставте на помірний вогонь, після закипання стерилізуйте компот протягом 15 хвилин.

Крок 7. Після стерилізації загорніть банку прокип’яченої кришкою.

Крок 8. Компот переверніть догори дном, укутайте в теплу ковдру, в такому вигляді повністю остудіть.

Крок 9. Компот з яблук і винограду готовий!

Приємного апетиту!

Простий рецепт компоту з яблук і слив на зиму

Поєднання яблук і слив дозволяє отримати в результаті ароматний і чудовий на смак домашній напій – узвар, заготовлений на зиму. Такий компот випивається дуже швидко, адже він своїм смаком підкорює будь-якого з першої проби! Хочете порадувати близьких чудовим компотом? Приготуйте компот з яблук і слив! Захват від його смаку забезпечений!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 600 гр.
  • Зливу – 400 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука і сливи промийте. Для насиченого смаку компоту краще всього використовувати стиглі сливи.

Крок 2. Яблука розрізати на 4 частини, видаліть серцевину. У слив необхідно видалити кісточки, самі плоди поріжте навпіл. Помістіть дані інгредієнти в стерилізовану банку.

Крок 3. Закип’ятіть воду. В банку з яблуками і сливами налийте окріп. Ємність прикрийте кришкою, в такому вигляді залиште прогріватися на 15 хвилин.

Крок 4. Через деякий час злийте воду в каструлю. Приготуйте сироп для компоту – додайте у воду цукор, все закип’ятіть і проварити 3-4 хвилини.

Крок 5. Приготовленим сиропом наповніть банку з яблуками і сливами, відразу ж загорніть. Переверніть компот шийкою вниз, укутайте в теплий рушник і остудіть. Зберігати такий компот необхідно в прохолодному місці.

Крок 6. Компот з яблук і слив на зиму готовий!

Приємного апетиту!

Дуже смачний компот з яблук і апельсина

Компот з яблук і апельсина – це домашній напій з чудовим смаком! Освіжаючі цитрусові нотки роблять компот незвичайним і оригінальним. Такий компот не тільки зможе здивувати рідних, але і порадувати гостей за святковим столом. Захоплення, викликане смаковими якостями компоту з яблук і апельсина, гарантовано!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 250-300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промийте під проточною водою, розрізати на дві частини і видаліть серцевину. Поріжте плоди на невеликі шматочки.

Крок 2. Апельсин також ретельно промийте, наріжте кільцями, видаливши при цьому наявні кісточки.

Крок 3. Викладаємо підготовлені фрукти в заздалегідь стерилізовану банку, заливаємо їх окропом, залишаємо на 15 хвилин, не забувши прикрити банку кришкою.

Крок 4. У каструлю злийте охололу воду, розбавте її цукром, закип’ятіть. Після цього проваріть сироп ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Готовим сиропом наповніть банку з фруктами, відразу загорніть прокип’яченої кришкою. Повністю остудіть заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Зберігайте дану заготівлю в прохолодному і темному місці.

Крок 6. Компот з яблук і апельсина готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот з яблук і ожини на 3-х літрову банку

Компот з яблук і ожини – це не тільки смачний домашній напій, але і дуже корисний. Процес приготування такого компоту нескладний, досить мати всього чотири інгредієнта – свіжі яблука і ожину, воду і цукор. Компот, приготований з яблук і ожини, має насичений і яскравий смак. Він сподобається навіть маленьким діткам!

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 1 кг
  • Ожина – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками, вирізаючи при цьому серцевину. Викладаємо яблука попередньо стерилізовану трилітрову банку.

Крок 2. Ожину промиваємо під проточною водою, відправляємо її в ємність з яблуками.

Крок 3. У каструлі кип’ятимо необхідну кількість води, додаємо до неї цукор. Після повторного закипання проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин.

Крок 4. Киплячим сиропом заливаємо яблука і ожину, заповнюючи банку до самого верху.

Крок 5. Після цього необхідно закатати банку з компотом кришкою за допомогою спеціального ключа.

Крок 6. Банку акуратно переверніть, перевіряючи на герметичність. Укутайте компот в теплий рушник і залиште в такому вигляді остигати.

Крок 7. Компот з яблук і ожини готовий! Зберігайте дану заготівлю в прохолодному і темному місці.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт яблучного компоту з корицею

Всім відомо, що кориця чудово розкриває смак яблук. Використання даного тандему в приготуванні компоту не є винятком. Компот з яблук з корицею виходить дуже смачним і ароматним. Крім неймовірного смаку, кориця додасть компоту і красивий колір. Рецепт настільки простий, що з ним впорається і початківець кулінар.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Яблуко – 1 кг
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Яблука промийте, поріжте плоди на часточки або невеликі шматочки. Якщо яблука невеликі, їх можна залишити цілими.

Крок 2. Поміщаємо яблука в простерилизованную ємність, додаємо до них необхідну кількість кориці. Для приготування такого ароматного компоту можна використовувати і паличку кориці.

Крок 3. Приготуємо сироп. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Після закипання варимо сироп приблизно 3-4 хвилини.

Крок 4. Гарячим сиропом відразу ж заливаємо яблука. Далі банку з компотом необхідно закатати кришкою. Переверніть заготовку шийкою вниз, остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте компот в прохолодному і темному місці.

Крок 5. Компот з яблук з корицею готовий!

Приємного вам апетиту!