Як заготовити конфітюр полуничний на зиму з пектином?
Легкий рецепт полуничного конфітюру, який готується максимально просто, а результат порадує навіть тих, хто байдужий до фруктових і ягідних заготівель на зиму.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Пектин – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки і зіпсовані ягоди, промиваємо і пюрируем блендером.
2. Пектин змішуємо з двома столовими ложками цукру і вводимо в полуничну масу.
3. Помішуємо і нагріваємо на середньому вогні, поки пюре не закипить. Всипаємо цукор, що залишився, добре перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Готуємо приблизно 3 хвилини.
4. Готуємо банки: миємо їх, стерилізуємо і залишаємо до повного висихання.
5. Перекладаємо в ємності конфітюр полуничний, щільно закорковуємо кришками і залишаємо його остигати. Потім зберігаємо десерт в холоді.