Конфітюр з полуниці – 5 рецептів на зиму з фото покроково

Як заготовити конфітюр полуничний на зиму з пектином?

Легкий рецепт полуничного конфітюру, який готується максимально просто, а результат порадує навіть тих, хто байдужий до фруктових і ягідних заготівель на зиму.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Пектин – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Полуницю перебираємо, видаляємо плодоніжки і зіпсовані ягоди, промиваємо і пюрируем блендером.

2. Пектин змішуємо з двома столовими ложками цукру і вводимо в полуничну масу.

3. Помішуємо і нагріваємо на середньому вогні, поки пюре не закипить. Всипаємо цукор, що залишився, добре перемішуємо і ще раз доводимо до кипіння. Готуємо приблизно 3 хвилини.

4. Готуємо банки: миємо їх, стерилізуємо і залишаємо до повного висихання.

5. Перекладаємо в ємності конфітюр полуничний, щільно закорковуємо кришками і залишаємо його остигати. Потім зберігаємо десерт в холоді.