Простий і смачний рецепт грушевого крамбла
Ароматна і ніжна груша, покрита хрусткою скоринкою пісочного тіста, буде у вас чудовою альтернативою торту, бісквіту та іншого десерту. Рецепт сподобається господиням, які не люблять і не мають часу займатися замісом тіста. Груші в цьому рецепті попередньої теплової обробки не потребують. Пісочне тісто замішуємо на борошні і вівсяних пластівцях, щоб воно вийшло хрустким.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Груша – 3 шт.
- Кориця – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Пластівці вівсяні – 4 ст. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Імбир сухий мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У чашу блендера або кухонного комбайна насипте борошно, вівсяні пластівці, дві ложки цукру, сухий імбир з корицею по своєму смаку і нарізане шматочками вершкове масло. Ці інгредієнти подрібніть до стану однорідної крихти.
2. Груші очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Насипте до них одну ложку цукру, трохи кориці, влийте лимонний сік і акуратно перемішайте.
3. Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла. Потім у неї рівним шаром укладіть грушеву нарізку.
4. Потім груші рівномірно засипте приготовленої пісочної крихтою. Випікайте крамбл в духовці, розігрітій до 180°С протягом 20 хвилин.
5. Спечений крамбл вийміть з духовки, трохи остудіть і можете подавати до столу, доповнивши його морозивом або вершками.
Приємного апетиту!