Крем-брюле – 10 рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування крему-брюле в тарталетках

Для тарталеток робиться пісочне тісто, яке розподіляється по формочках. Далі туди заливається крем з жирних вершків, молока, жовтків, цукрової пудри і ванілі. Потім всі запікається 15-20 хвилин, прикрашається свіжою малиною і подається до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 225 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Малина свіжа – 1 жменя.
  • Цукор коричневий – 50 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • яєчні Жовтки – 1 шт.
  • Сіль морська – 0.5 ч. л.
  • Вода крижана – 1-2 ст. л

Для крему:

  • Вершки 33% – 300 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Жовтки яєчні – 5 шт.
  • цукрова Пудра – 70 гр.
  • Стручок ванілі – 0.5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в чашу блендера. Одну столову ложку залишаємо. Відправляємо до нього пшеничне борошно, коричневий цукор, яєчний жовток і сіль. Вимішуємо все на невеликій швидкості, після чого додаємо туди пару ложок крижаної води і продовжуємо вимішувати, поки не вийде крихта.Крок 2. Далі перекладаємо тісто на робочу поверхню або в миску і продовжуємо вимішувати його руками.

Крок 3. Невеликі формочки для тарталеток змащуємо вершковим маслом і розподіляємо за ним пісочне тісто, формуючи бортики. Дно проколюємо виделкою і відправляємо в морозильник.

Крок 4. В цей час готуємо крем. У невелику каструлю або сотейник наливаємо жирні вершки з молоком і відправляємо все на вогонь. Потім додаємо туди розділений навпіл стручок ванілі разом із зернами і доводимо до кипіння. Стручок виймаємо і знімаємо каструлю з вогню.

Крок 5. У глибокій ємності збиваємо яєчні жовтки з цукровою пудрою до отримання пишної, світлої маси.Крок 6. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячі вершки з молоком. Потім переливаємо отриману масу назад в каструлю і прогріваємо її на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки крем не почне густіти. Потім знімаємо каструлю з вогню і вимішуємо все ще декілька хвилин.

Крок 7. Духовку попередньо розігріваємо до 160со і відправляємо туди форми з тарталетками на 5 хвилин. Потім дістаємо їх, заливаємо в них крем і запікаємо все в протягом 15-20 хвилин.

Крок 8. Готові тарталетки з крем-брюле прикрашаємо свіжими ягодами малини, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в якості десерту з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!