Покроковий рецепт приготування крему-брюле в тарталетках
Для тарталеток робиться пісочне тісто, яке розподіляється по формочках. Далі туди заливається крем з жирних вершків, молока, жовтків, цукрової пудри і ванілі. Потім всі запікається 15-20 хвилин, прикрашається свіжою малиною і подається до столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Малина свіжа – 1 жменя.
- Цукор коричневий – 50 гр.
- цукрова Пудра – 50 гр.
- яєчні Жовтки – 1 шт.
- Сіль морська – 0.5 ч. л.
- Вода крижана – 1-2 ст. л
Для крему:
- Вершки 33% – 300 мл
- Молоко – 150 мл
- Жовтки яєчні – 5 шт.
- цукрова Пудра – 70 гр.
- Стручок ванілі – 0.5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в чашу блендера. Одну столову ложку залишаємо. Відправляємо до нього пшеничне борошно, коричневий цукор, яєчний жовток і сіль. Вимішуємо все на невеликій швидкості, після чого додаємо туди пару ложок крижаної води і продовжуємо вимішувати, поки не вийде крихта.Крок 2. Далі перекладаємо тісто на робочу поверхню або в миску і продовжуємо вимішувати його руками.
Крок 3. Невеликі формочки для тарталеток змащуємо вершковим маслом і розподіляємо за ним пісочне тісто, формуючи бортики. Дно проколюємо виделкою і відправляємо в морозильник.
Крок 4. В цей час готуємо крем. У невелику каструлю або сотейник наливаємо жирні вершки з молоком і відправляємо все на вогонь. Потім додаємо туди розділений навпіл стручок ванілі разом із зернами і доводимо до кипіння. Стручок виймаємо і знімаємо каструлю з вогню.
Крок 5. У глибокій ємності збиваємо яєчні жовтки з цукровою пудрою до отримання пишної, світлої маси.Крок 6. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячі вершки з молоком. Потім переливаємо отриману масу назад в каструлю і прогріваємо її на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки крем не почне густіти. Потім знімаємо каструлю з вогню і вимішуємо все ще декілька хвилин.
Крок 7. Духовку попередньо розігріваємо до 160со і відправляємо туди форми з тарталетками на 5 хвилин. Потім дістаємо їх, заливаємо в них крем і запікаємо все в протягом 15-20 хвилин.
Крок 8. Готові тарталетки з крем-брюле прикрашаємо свіжими ягодами малини, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу в якості десерту з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!