Крем-суп з шампіньйонів – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Крем-суп з печериць з плавленим сиром

Крем-суп з печериць з плавленим сиром – це дивовижне за смаком частування для вашого цікавого обіду або вечері. Готовий суп порадує ніжністю, легкістю і апетитним грибним ароматом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло – для смаження.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, і промиваємо.

Крок 3. Відміряємо необхідно кількість молока і вершків.

Крок 4. Гриби добре промиваємо під водою.

Крок 5. Картоплю ріжемо кубиками, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 6. Кип’ятимо картоплю, солимо за смаком і варимо до м’якості близько 20 хвилин.

Крок 7. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю ножем.

Крок 8. Моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 9. Розтоплюємо шматочок вершкового масла на сковороді.

Крок 10. Викладаємо сюди цибулю і обсмажуємо його до м’якого стану.

Крок 11. Доповнюємо цибулю тертою морквою.

Крок 12. Перемішуємо овочі і тушкуємо на помірному вогні до м’якості моркви.

Крок 13. Перекладаємо овочеву зажарку в тарілку.

Крок 14. Далі розігріваємо сковороду з рослинним маслом.

Крок 15. Викладаємо сюди подрібнені печериці.

Крок 16. Обсмажуємо на помірному вогні до випаровування вологи.

Крок 17. Підрум’янюємо гриби, солимо і перчимо їх. Перемішуємо і знімаємо з плити. Пару шматочків грибів відкладаємо для подачі.

Крок 18. З відварного картоплі зливаємо трохи води, але не виливаємо її. Вона може ще стати в нагоді. Викладаємо до картоплі обсмажені овочі і гриби.

Крок 19. Перебиваємо продукти заглибним блендером.

Крок 20. Далі масу можна перекласти в чашу блендера.

Крок 21. Ще раз подрібнюємо до більшої ніжності.

Крок 22. Виливаємо в масу молоко і вершки.

Крок 23. Подрібнюємо вміст до більшої однорідності.

Крок 24. Переливаємо суміш у каструлю і доповнюємо її плавленим сирком, який пропускаємо через тертку.

Крок 25. Варимо суп близько 5-7 хвилин до розплавлення сиру, регулярно помішуючи. Якщо суп вийшов дуже густим, додайте в нього трохи картопляного відвару.

Крок 26. Крем-суп з печериць з плавленим сиром готовий. Подавайте до столу, доповнивши хрусткими грінками і шматочками обсмажених грибів!