Креветки в клярі – 8 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Морепродукти розділили світ на дві частини. Одні без розуму від морських істот на їхніх тарілках, іншим же їх смак огидний. Тільки невелика кількість видів морепродуктів подобаються всім без винятку. Серед них креветки. Їх ніжне м’ясо ідеально доповнює салати і пасти. Але смачніше всього вони самі по собі.

Королівські креветки в клярі на сковороді

Один з кращих варіантів незвичайної закуски з морепродуктів – це креветки в клярі. Зробити їх дуже просто, і зовсім не обов’язково мати спеціальне обладнання. Навіть на сковороді морепродукти виходять неймовірно смачними. Для страви беріть королівські креветки, адже вони більше і соковитіше.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Креветки Королівські 500 гр.
  • Борошно 100 гр.
  • Вода ½ склянки
  • Крохмаль картопляний ½ склянки
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати креветки в клярі в домашніх умовах? Візьміть королівські креветки, краще вибирати ті, що побільше. Маленькі креветки при тривалій смаженні стають занадто жорсткими. Закип’ятіть в каструлі воду і варіть їх близько 2-3 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк і охолодіть. Якщо ви купили варено-морожені креветки, це прискорить приготування. В такому випадку просто розморозьте їх, залишивши лежати на кілька годин при кімнатній температурі. Остиглі креветки очистити від панцира, залиште тільки хвостики. Голови також видаліть.
  2. У глибоку миску посійте один стакан борошна, додайте крохмаль і дрібну сіль. Гарненько перемішайте віночком.
  3. До сухих інгредієнтів частинами додайте воду, щоразу перемішуючи суміш. Вода повинна бути холодною. Замісити не дуже густе тісто. Воно має бути такої консистенції, щоб тісто обволікає креветку, не стікаючи з неї. В залежності від одержуваного результату, регулюйте кількість води. Залиште тісто охолоджуватися в холодильнику на 30 хвилин.
  4. За півгодини розігрійте сковороду з рослинним маслом і дістаньте тісто з холодильника. У тісто всипте розпушувач і погашену соду. Ретельно перемішайте. Додавати ці сухі інгредієнти важливо безпосередньо перед смаженням, щоб кляр був пишним і хрустким.
  5. Очищені креветки обваляйте в невеликій кількості борошна і умочіть в тісто, тримаючи за хвостик. Його опускати в кляр не потрібно. Викладіть креветки в сковороду з нагрітою олією і смажте близько 2-3 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки апетитною.
  6. З допомогою шумівки вийміть креветки і перекладіть їх на плоску тарілку, застелену паперовою серветкою. Серветка допомагає прибрати з страви зайве масло. Подавайте закуску з пряним або солодким соусом. Більш хрусткі креветки в гарячому вигляді, але і в холодному вигляді вони дуже смачні!

Приємного апетиту!

Як приготувати креветки в клярі «Темпура» в домашніх умовах?

Темпура – особливий вид японської кухні. Суть її полягає в тому, що страви готуються в клярі у фритюрі. Таким чином готують овочі, фрукти, рибу і морепродукти. Найчастіше за таким рецептом готують саме креветки. Креветки «Темпура» швидко стали популярними не тільки на батьківщині, але і у всьому світі.

Час приготування – 8-10 хвилин

Час готування – 35 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Креветки великі – 10 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Борошно – 120 гр.

Процес приготування:

1. Очистіть креветки. Для цього видаліть голову і панцир, залишивши тільки хвостик. За нього буде зручно тримати креветку, коли будете її їсти. Використовуйте великі креветки, начебто королівських або тигрових. Такі види більш соковиті і не ужариваются так сильно, як коктейльні. Також віддавайте перевагу сирим креветкам, так як за ним легко визначити свіжість морепродукту. За допомогою зубочистки видаліть нитку стравоходу. Розкрийте і злегка притисніть креветки, щоб вони стали прямими.

2. Просійте в миску борошно. В окрему ємність налийте дуже холодну воду і розбийте туди яйце. Ретельно перемішайте до однорідності. Повільно влийте яєчну суміш у миску з борошном. Акуратно перемішайте тісто. Готуйте його перед смаженням.

3. У невелику каструлю або сковороду з високими стінками налийте 3-4 см рослинного масла. Воно має бути без запаху, щоб не додавати ніякого зайвого смаку страви. Розігрійте його на плиті до 180 градусів. Щоб перевірити температуру, використовуйте азіатський кулінарний лайфхак. Опустіть в гарячу олію кінчики дерев’яних паличок. Якщо навколо них утворюються інтенсивні бульбашки, значить пора смажити креветки. Умочіть морепродукти в кляр.

4. Приступите до смаження. Опустіть креветки в масло і смажте 3-4 хвилини до утворення рум’яної скоринки. Готуйте морепродукти порціями і стежте за тим, щоб масло не остигало.

5. Викладіть креветки на тарілку з кількома шарами паперових рушників, які видалять зайве масло. Перекладіть на чисту тарілку і подавайте з японським спайсі-соусом.

Приємного апетиту!

Хрусткі креветки в клярі як в Макдональдсі

Всі ми іноді искушаемся і йдемо перекусити вредненького в Макдональдс. Там і напої солодше, і скоринка на картоплі хрустке, ніж удома. Одне з найсмачніших страв у ресторані – креветки в клярі. Але як у них виходить ця паніровка? У цьому рецепті розкриємо розповімо, як приготувати таку ж чудову закуску будинку.

Час приготування – 4-8 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Креветки королівські – 280 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Розморозьте великі варено-морожені креветки. Зробіть це природним шляхом, залишивши в теплі. Не вдавайтеся до використання мікрохвильової печі і кип’ятку, щоб не позбавити морепродукт повноти смаку. Видаліть голову і панцир. Надріжте креветку вздовж спини і акуратно дістаньте кишечник. Хвіст видаляти не потрібно. Зробіть невеликий надріз в середині черевця креветки, щоб вона не деформувалася при смаженні.

2. У миску розбийте яйця, додайте до них сіль і воду. Ретельно перемішайте. До рідини порціями додайте просіяне борошно, поступово перемішуючи кляр віночком. В цей же час налийте в каструлю або глибоку сковороду рафінована соняшникова олія. Воно має бути без запаху і домішок. Сильно нагрійте його на вогні.

3. Занурте креветки в кляр. Для зручності тримайте тушки за хвостики. Тісто повинно рівномірно розподілятися по всій поверхні креветки, тому слідкуйте за густотою кляру і за тим, щоб не було грудочок.

4. Надішліть креветки в гаряче масло і смажте протягом 3-4 хвилин до готовності.

5. Покладіть готові морепродукти на тарілку і видаліть зайве масло паперовою серветкою. Подавайте гарячими з улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування тигрових креветок в клярі

Одними з найбільш смачних креветок по праву вважаються тигрові. Вони відрізняються значним для молюска розміром. До того ж їх легко готувати, так як менша ймовірність пересушити морепродукт при термічній обробці. М’ясо креветок – чистий білок, тому не тільки смачно, але і дуже корисно.

Час приготування – 4-5 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 13-14 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Лід – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Масло кунжутне – для смаження

Процес приготування:

1. Наберіть склянку води і поставте його в холодильник. Вода для кляру повинна бути крижана. Розморозьте креветки природним шляхом, залишивши їх полежати в теплі, або покладіть разом з упаковкою в миску з холодною водою. Останній варіант більш швидкий і займе не більше 15 хвилин. Промийте морепродукти під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Видаліть голови і панцирі, залиште тільки останній сегмент з хвостом.

2. Надріжте кожну креветку вздовж і вийміть чорну ниточку – кишечник. Простіше всього підчепити його зубочисткою, після чого акуратно витягнути пальцями. Ближче до хвоста креветки зробіть три невеликих поперечних надрізу. Це потрібно для того, щоб морепродукт тримав форму в процесі смаження. Ще раз промокніть тушки серветкою і присипте борошном, вистачить близько 50 грам.

3. Підготуйте масло для смаження. У посуд з високими стінками і товстим дном налити кунжутне масло. Якщо такого немає, можна використати будь-яке рослинне масло без запаху і домішок. Рідини повинно бути стільки, щоб повністю покривати креветки. Поки жир гріється, приготуйте кляр. У глибокій мисці збийте яйце з додаванням холодної води.

4. Просійте решту 100 грам борошна і додайте у яєчної суміші. Ретельно перемішайте до однорідності. Додайте 2-3 кубики льоду, щоб тісто залишалося холодним. Низька температура тіста зробить кляр більш хрустким і менш жирним.

5. Візьміть присипані борошном креветки за хвостики і занурте їх у кляр. Тісто має рівномірно розподілитися по поверхні тушок. Перевірте температуру масла, капнувши в нього трохи кляру. Якщо шматочок тіста згорнувся, занурився під масло і знову сплив, значить можна приступати до готування.

6. Акуратно помістіть креветки в розпечене масло. Через 1-2 хвилини переверніть молюсків і смажте стільки ж з іншого боку.

7. Креветки в клярі золотистого кольору викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Після перекладіть їх на чисту плоску тарілку і подавайте злегка теплими, посипавши кунжутом в поєднанні з японським соусом.

Приємного апетиту!

Креветки смажені в панірувальних сухарях

Креветки – найпопулярніший морепродукт. Різноманітність закусок з цього продукту вразять. В тому числі є і різні варіанти приготування креветок в паніровці. Самий простий і швидкий рецепт – це в сухарях. Виходить легка і смачна закуска для великої компанії або ніжний перекус для себе.

Час приготування – 2-4 хвилини

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 12 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Часник сушений мелений – ½ ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.

Процес приготування:

1. Очищені креветки розморозьте, не вдаючись до застосування мікрохвильової печі. Якщо креветки неразделанные, очистіть їх від панцира, голови і кишечника. В невелику глибоку миску просіяти пшеничне борошно, додайте сіль, перець, сушений часник. Перемішайте. Обваляйте креветки в суміші сухих інгредієнтів, мука повинна повністю і щільно покривати морепродукти.

2. В окремій мисці змішайте яйце і холодну воду, збийте. У ще одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Обкачані в борошняної суміші креветки занурте в яйце, а потім у миску з сухарями. Паніровка має рівномірно розподілитися по всій поверхні молюска. Підготовлені креветки акуратно складайте на тарілку так, щоб сухарі не обсыпались.

3. Нагрійте сковороду з рослинним маслом. Його повинно бути більше, ніж при звичайному смаженні, але креветки не повинні в ньому плавати. Доведіть масло до температури близько 190 градусів.

4. Акуратно, щоб не обпектися, по одній перекладіть креветки в сковороду. Розміщуйте їх так, щоб морепродукти не стикалися. Для цього готуйте їх частинами. Смажте креветки 2-3 хвилини з кожного боку до появи рум’яної скоринки. Перевертайте морепродукти тільки один раз. Зверніть увагу на те, що більш дрібні тушки готуються менше, близько 1-2 хвилин.

5. Готові креветки викладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Перекладіть на велику плоску тарілку і подавайте до столу з кисло-солодким соусом.

Приємного апетиту!

Креветки в хрусткому клярі як в Бургер Кінга

Якщо ви хоч раз пробували закуски у ресторанах швидкого харчування і намагалися повторити їх будинку, у вас може виникнути питання: як готується ця смачна і ніжна оболонка і соковита всередині креветка. Морепродукти, приготовані за цим рецептом, зовсім як ті, що подають у знаменитому Бургер Кінга.

Час приготування – 4-8 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Креветки – 300 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло соняшникове – 2/3 склянки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте креветки. Вибирайте ті, що побільше: королівські або тигрові. Вони не ужарятся і м’яса в них набагато більше, ніж у маленьких. Розморозьте їх і очистіть від панцира. Якщо є голови, відірвіть і їх. Вийміть стравохід. Відразу ж викиньте всі відходи, інакше вони швидко почнуть неприємно пахнути.

2. Для кляру просіяти в глибоку тарілку борошно. Розбийте в ту ж миску яйця, влийте воду, посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте масу до утворення однорідного тіста з мінімальною кількістю грудочок.

3. У глибокий посуд: вок, сковороду з високими бортами або каструлю з товстими стінками – налийте олію. Воно повинно бути свіжим, старе масло при подібній обробці виділяє компоненти, шкідливі для здоров’я.

4. Умочіть креветки в клярі з усіх боків. Щоб усередині креветки залишалися соковитими, попередньо можна збризнути їх невеликою кількістю лимонного соку.

5. Помістіть морепродукти в посуд з маслом і смажте в імпровізованому фритюрі 2-3 хвилини до утворення золотистої скоринки. Запам’ятайте, що масло для смаження можна використовувати тільки один раз! При повторному використанні страва буде мати непривабливий коричнюватий відтінок. Але що найнебезпечніше, масло передасть їжі утворилися шкідливі речовини.

6. Готові креветки промокніть паперовим рушником чи серветок, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте гарячими або злегка теплими з соусом, наприклад, найбільш підходящим до цієї закуски соусом «1000 островів».

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт креветок в пивному клярі

Креветки дуже смачні в будь-якому вигляді. А приготовані в хрусткому пивному клярі морепродукти стають справжнім делікатесом, гідним святкового столу. Рецепт дуже простий у виконанні, і процес не займає багато часу. Обов’язково спробуйте приготувати цю закуску, щоб здивувати своїх гостей.

Час приготування – 4-8 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Склад:

  • Креветки – 600-650 гр.
  • Борошно – ½ склянки
  • Пиво – ½ склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – ½ склянки

Процес приготування:

1. Очистіть креветки, видаливши голови і спинну вену. Хвости можете видаляти за своїм бажанням. Промийте креветки під проточною водою, щоб видалити залишки піску і сміття. Просушіть морепродукти паперовим рушником або серветкою. Щоб скоротити час приготування, креветки можна підготувати заздалегідь.

2. Приготуйте кляр. У глибокій мисці змішайте просіяне борошно і пиво. Посоліть. Ретельно перемішайте до однорідної, в міру рідкої маси. Умочіть креветки в кляр.

3. У високій сковороді або каструлі нагрійте рослинну олію. Воно повинно бути досить гарячим, визначити це можна по з’явився легкого димку.

4. Перекладіть креветки в розпечене масло. Смажте 1-2 хвилини, до утворення золотистої скоринки апетитною. З допомогою паличок для їжі або вилки акуратно переверніть креветки і смажте ще не більше 2 хвилин.

5. Обсмажені креветки промокніть паперовим рушником або серветкою, які допоможуть видалити зайве масло. Подавайте гарячі креветки з улюбленими соусами і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Соковиті і дуже смачні креветки в клярі з часником

Креветки в клярі – це не тільки відмінна закуска. Це ще й прекрасний гаряче блюдо, яке як основна можна подавати з гарніром. Креветки, приготовані з часником, володіють приголомшливим смаком і ароматом, який добре доповнює ніжність морепродукту. Порадуйте своїх домочадців незвичайним вечерею.

Час приготування – 4-8 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Креветки – 15 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Борошно рисова – 5 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Паприка – 1 щіпка
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Сирі неочищені креветки відварити в злегка підсоленій воді 10-15 хвилин. По готовності вийміть морепродукти з каструлі і дайте охолонути. Позбавте креветки від голови, панцира і хвоста. За допомогою зубочистки дістаньте стравохід.

2. Очистіть зубчики часнику від лушпиння і промийте овоч. Наріжте його поперек невеликими шматочками.

3. У миску розбийте яйце, додайте чорний перець і паприку. Збийте яйце зі спеціями за допомогою виделки або віночка. Умочіть креветку в суміш.

4. Креветку в яйці обваляйте в рисовому борошні. Якщо такої немає, можете використовувати пшеничне. Обов’язково просіяти через сито, щоб не було грудочок.

5. Розігрійте на плиті сковороду з оливковою олією. Замість нього можете використовувати будь-нерафінована олія. Воно відрізняється відсутністю смаку, що важливо при приготуванні морепродуктів. Викладіть на сковороду креветки в паніровці. Між морепродуктів має бути відстань, що не кладіть їх впритул один до одного, інакше паніровка злипнеться. Обсмажте креветки по 2 хвилини з кожного боку. В кінці приготування додайте подрібнений часник і перемішайте.

6. Часникові креветки викладіть на тарілку і подавайте як закуску з соусом тартар або як гаряче блюдо з легким гарніром, наприклад, рисом або овочами.

Приємного апетиту!