Дуже смачна курка в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем
Коли хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звертатися до кухонь різних народів світу. Можна спробувати широко відоме східне блюдо з курки з болгарським перцем під чудовим кисло-солодким соусом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Грудка куряча – 400 гр.
- Ананас консервований – 350 гр.
- Ананасовий сироп – 150 мл
- Перець болгарський – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 4 ст. л.
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Соус соєвий – 40-50 мл
- Оцет яблучний – 15 мл
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячу грудку наріжте кубиками і залийте соєвим соусом, залиште на 15 хвилин.
2. Після цього додайте крохмаль і добре перемішайте.
3. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яної скоринки з усіх боків.
4. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками. Окремо обсмажте перець протягом 1-2 хвилин.
5. Ананас наріжте кубиками і додайте на сковороду до перцю, смажте ще кілька хвилин.
6. Додайте кетчуп, ананасовий сироп, сіль, цукор, оцет і крохмаль. Готуйте соус на помірному вогні, періодично помішуючи, поки він не загусне.
7. Після цього поверніть на сковороду курне філе, перемішайте і тушкуйте страву під кришкою 3-4 хвилини. Блюдо готове, в якості гарніру до нього відмінно підійде рис або локшина.
Приємного апетиту!












