Курка в кисло-солодкому соусі – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Дуже смачна курка в кисло-солодкому соусі з болгарським перцем

Коли хочеться урізноманітнити своє повсякденне меню, можна звертатися до кухонь різних народів світу. Можна спробувати широко відоме східне блюдо з курки з болгарським перцем під чудовим кисло-солодким соусом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Ананас консервований – 350 гр.
  • Ананасовий сироп – 150 мл
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 4 ст. л.
  • Соус соєвий – 40-50 мл
  • Оцет яблучний – 15 мл
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячу грудку наріжте кубиками і залийте соєвим соусом, залиште на 15 хвилин.

2. Після цього додайте крохмаль і добре перемішайте.

3. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яної скоринки з усіх боків.

4. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і наріжте кубиками. Окремо обсмажте перець протягом 1-2 хвилин.

5. Ананас наріжте кубиками і додайте на сковороду до перцю, смажте ще кілька хвилин.

6. Додайте кетчуп, ананасовий сироп, сіль, цукор, оцет і крохмаль. Готуйте соус на помірному вогні, періодично помішуючи, поки він не загусне.

7. Після цього поверніть на сковороду курне філе, перемішайте і тушкуйте страву під кришкою 3-4 хвилини. Блюдо готове, в якості гарніру до нього відмінно підійде рис або локшина.

Приємного апетиту!