Курка з баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Баклажани з куркою і грибами в духовці

Баклажани з куркою і грибами в духовці виходять неймовірно соковитими і смачними. Таке частування можна подавати як гарнір або самостійної гарячої закуски. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню. Близькі оцінять!

Час готування – 1 годину.

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Стегна курячі – 750 гр.
  • Баклажани – 300 гр.
  • Гриби – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори – 350 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло оливкове – 25 мл
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Перед тим, як почати готувати баклажани з куркою і грибами в духовці, промиваємо курячі стегна і акуратно знімаємо м’ясо з кістки.

Крок 2. Відправляємо м’якоть стегна в сковороду з оливковою олією. Смажимо продукт до рум’яної скоринки.

Крок 3. Коли курка підрум’яниться, відправляємо до неї промиті і нарізані гриби. Смажимо до рум’янцю грибів. Потім заготовку перекладаємо на тарілку.

Крок 4. У цій же сковороді смажимо півкільця цибулі.

Крок 5. Прибираємо цибулю і обсмажуємо тут баклажани, попередньо нарізані тонкими кружечками.

Крок 6. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері зі спеціями. Додаємо в масу сіль, цукор, приправи.

Крок 7. Кладемо на деко куряче м’ясо, обсмажену цибулю і гриби.

Крок 8. Сюди ж викладаємо кружечки баклажанів.

Крок 9. Поливаємо вміст томатною масою.

Крок 10. Запікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою зеленню.

Крок 11. Баклажани з куркою і грибами в духовці готові. Подавайте до столу!