Баклажани з куркою і грибами в духовці
Баклажани з куркою і грибами в духовці виходять неймовірно соковитими і смачними. Таке частування можна подавати як гарнір або самостійної гарячої закуски. Обов’язково беріть кулінарну ідею на замітку, щоб урізноманітнити звичне меню. Близькі оцінять!
Час готування – 1 годину.
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Стегна курячі – 750 гр.
- Баклажани – 300 гр.
- Гриби – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Помідори – 350 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло оливкове – 25 мл
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Перед тим, як почати готувати баклажани з куркою і грибами в духовці, промиваємо курячі стегна і акуратно знімаємо м’ясо з кістки.
Крок 2. Відправляємо м’якоть стегна в сковороду з оливковою олією. Смажимо продукт до рум’яної скоринки.
Крок 3. Коли курка підрум’яниться, відправляємо до неї промиті і нарізані гриби. Смажимо до рум’янцю грибів. Потім заготовку перекладаємо на тарілку.
Крок 4. У цій же сковороді смажимо півкільця цибулі.
Крок 5. Прибираємо цибулю і обсмажуємо тут баклажани, попередньо нарізані тонкими кружечками.
Крок 6. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері зі спеціями. Додаємо в масу сіль, цукор, приправи.
Крок 7. Кладемо на деко куряче м’ясо, обсмажену цибулю і гриби.
Крок 8. Сюди ж викладаємо кружечки баклажанів.
Крок 9. Поливаємо вміст томатною масою.
Крок 10. Запікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою зеленню.
Крок 11. Баклажани з куркою і грибами в духовці готові. Подавайте до столу!