Куриця з грибами у вершковому соусі на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді.

Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді порадує своїм ніжним смаком та соковитістю. Таке апетитне частування можна подавати до столу з будь-якими гарнірами до смаку. Ваші близькі не зможуть встояти. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Гриби печериці – 450 гр.
  • Сир пармезан – 100 грн.
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції для курки – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сіль, спеції та олію вимішуємо до однорідності.

Крок 2. Обмазуємо куряче філе підготовленою сумішшю. Залишаємо маринуватися близько 45 хвилин.

Крок 3. Обсмажуємо куряче філе у сковороді до золотистого рум’янцю з усіх боків.

Крок 4. Дрібно ріжемо гриби, обсмажуємо їх до рум’яної скоринки на вершковому маслі.

Крок 5. Поливаємо гриби вершками та доповнюємо їх тертим сиром. Томимо до розплавлення сиру.

Крок 6. Занурюємо в ніжний соус куряче філе. Готуємо близько 5-7 хвилин та вимикаємо плиту.

Крок 7. Курка у вершковому соусі з грибами та сиром на сковороді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!