Киш – 10 рецептів з різними начинками з покроковими фото

Кіш з сиром і шпинатом

Кіш з сиром і шпинатом – шикарний і бюджетний варіант закуски, який прийнято подавати у Франції перед основною стравою. Випічка виходить настільки чудовою, що прикрасить будь-яку подію. Пиріг насичує і випікається без праці. Відмінний варіант частування в галасливій компанії. Кіш – класна заміна піци або будь-якого іншого фаст-фуду.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Шпинат – 400 гр.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Тертий мускатний горіх – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Порубаєте або натріть на тертці підморожене масло, просійте борошно і підсолити. Розітріть до дрібних крупинок. Розбийте яйце і здобріть сметаною. Почніть збирати тісто в грудку. Складіть тісто в пакет або замотайте плівкою, і подморозьте. Підморожене тісто податливі, з ним зручніше працювати. Поки займіться начинкою.

Крок 2. Шпинат промийте, просушіть і нарубаєте. Очищену цибулю-шалот і часник наріжте Шалот можна замінити при бажанні репкой або цибулею-пореєм. Все залежить від власної фантазії і від наявності продуктів.

Крок 3. Прогрійте сотейник. Розжаримо рослинне масло. Посмажте цибулю і часник. Додайте шпинат і тушкуйте кілька хвилин. Тривалої термічної обробки не потрібно. Він швидко зменшиться в обсягах. Приберіть з конфорки і охолодити начинку.

Крок 4. Пісочну заготівлю розтягніть руками або розкачайте з допомогою качалки в коло. Перенесіть пласт у вогнетривку ємність, сформувавши бортики. Основу проколіть виделкою, щоб при запіканні не здувалася. Змащувати форму не потрібно, в основі достатньо жиру.

Крок 5. Яйця, молоко і вершки збовтайте, підсолити і поперчіть. Всипте щіпку мускатного горіха. Додайте подрібнений сир. Об’єднайте компоненти інтенсивними перемішуючими рухами. Для полегшеної версії вибирайте альтернативу – нежирний сир або суміш сиру. Вийде теж досить цікаво.

Крок 6. Пісочну заготівлю наповніть яскравою ароматною начинкою. Вершкову заливку рівним шаром розподілите по начинці. Яскравий пиріг випікайте ще близько півгодини при 200 градусах.

Крок 7. Ошатний кіш з апетитною сирною скоринкою дістаньте з духовки, трохи охолодіть, звільніть від форми і перекладіть на блюдо. Діліть на шматочки, презентуйте пиріг і запрошуйте дегустувати випічку. Приємного насолоди!