Лечо з квасолею на зиму – 4 дуже смачні рецепти з покроковими фото

Лечо з квасолею на зиму – це дуже ситна і смачна заготовка, яка здивує ваші смакові рецептори незвичайним поєднання компонентів, які чудово доповнюють і відтіняють один одного. Маючи таку баночку під рукою, ви позбавите себе від процесу приготування гарнірів і салатів, так як дана закачування прекрасно гармонує з основними стравами з червоного м’яса, птиці і навіть риби. Виходячи з цього, якщо раніше ви не заготовляли овочі таким способом, то обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Лечо з болгарського перцю з квасолею на зиму «Пальчики оближеш»

Лечо з болгарського перцю з квасолею на зиму «Пальчики оближеш» — це дуже ситна і смачна консервація, яка завжди прийде на допомогу, коли потрібно швидко нагодувати сім’ю. Незвичайне поєднання овочів та бобової культури здивує всіх, хто спробує хоча б ложечку!

Інгредієнти на
20 порц.

  • Квасоля червона 1 ст..
  • Перець болгарський 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 500 гр.
  • Морква 500 гр.
  • Помідори 2.5 кг
  • Олія рослинна 150 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 1.5 ст. л.
  • Оцтова есенція 1 чл.

Процес приготування:

  1. Як заготовити лечо з квасолею на зиму? Необхідну кількість квасолі заливаємо водою і залишаємо мінімум на 5 годин.
  2. Потім квасоля промиваємо і відварюємо протягом 40 хвилин після закипання в підсоленій воді.
  3. Обполіскуємо томати і вирізаємо місце кріплення плодоніжки, пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.
  4. Переливаємо пюре в каструлю, слідом додаємо сіль, цукор і рослинне масло – доводимо до кипіння. Проварюємо під кришкою 5 хвилин.
  5. М’якоть солодкого перцю ріжемо на невеликі шматочки.
  6. Не гаючи часу, натираємо очищену моркву на крупній тертці.
  7. Дрібно нарізаємо цибулю.
  8. Закидаємо нарізані компоненти в томатний сік і проварюємо 20 хвилин після закипання.
  9. За закінчення часу, додаємо квасоля і готуємо ще 15 хвилин на помірному полум’я. Вливаємо оцтову есенцію за пару хвилин до зняття з плити.
  10. Розфасовуємо закуску по стерильним банкам і закорковуємо. Ставимо дном вгору і загорнути у ковдру на 24 години.
  11. Остиглі баночки переносимо в льох. Приємного апетиту!

Лечо з перцю і помідорів з квасолею на зиму

Лечо з перцю і помідорів з квасолею на зиму – це незвичайна і дуже смачна заготовка, яка подарує вам справжнє смакове насолоду і надовго позбавить від голоду, так як з’ївши невелику порцію, ви відчуєте насичення, тому як в рецепті використовуються бобові.

Час готування – 9 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Квасоля суха – 150 гр.
  • Перець болгарський – 700 гр.
  • Помідори – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 70-90 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. За ніч до початку процесу замочуємо квасоля, ранок відварюємо до м’якості.

Крок 2. Очищений болгарський перець ріжемо на довгі тонкі брусочки.

Крок 3. Томати пропускаємо через решітку м’ясорубки.

Крок 4. Отриману кашку виливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і тушкуємо 15 хвилин, знімаючи шумівкою піну.

Крок 5. Закидаємо солодкий перець і засікаємо 5-10 хвилин (нагрів – мінімальний).

Крок 6. Тепер доповнюємо складу квасолею, цукровим піском, сіллю і рослинним маслом –доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо ще 10 хвилин.

Крок 7. В останню чергу вливаємо оцет і через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо лечо по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо, остуджуємо під покривалом в перевернутому вигляді.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Лечо з квасолею з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму

Лечо з квасолею з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – це універсальний продукт, який широко використовується в світі кулінарії. Наприклад, таку заготовку можна відправити в бульйон і зварити суп або ж подати до основної страви з м’яса. Для скорочення часу, квасоля замочуємо на ніч.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Цибуля – 200 гр.
  • Квасоля – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори – 600 гр.
  • Перець солодкий – 200 гр.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо замочену квасолю відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Томати пробиваємо блендером, а цибулю, болгарський перець і моркву нарізаємо дрібними сегментами довільної форми.

Крок 3. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо овочеву нарізку, пасеруємо на протязі 15 хвилин.

Крок 4. Квасоля, томатний сік і овочі перекладаємо в каструлю і тушкуємо близько півгодини. За пару хвилин до готовності додаємо оцет, сіль та цукровий пісок – перемішуємо і переходимо до наступного етапу.

Крок 5. Розподіляємо складу по стерильним банкам і щільно закорковуємо. Приємного апетиту!

Лечо з перцю, помідорів, моркви і квасолі на зиму

Лечо з перцю, помідорів, моркви і квасолі на зиму – це живильне закуска, яка вражає своїм насиченим смаком і простотою приготування. Для неперевершеного аромату ми будемо використовувати пекучий часник, лаврові листочки і горошини чорного перцю.

Час готування – 24 год.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Квасоля – 400 гр.
  • Помідори – 3 кг
  • Перець болгарський – 2 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля – 500 гр.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Масло соняшникове – 300 мл
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Листя лавра – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля замочуємо на кілька годин в прохолодній воді, а потім відварюємо практично до повної готовності – викладаємо в сито.

Крок 2. Стиглі томати подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.

Крок 3. Моркву, цибулю, болгарський перець і часник очищаємо і нарізаємо довільно, але не дуже крупно.

Крок 4. У сотейнику розігріваємо рослинне масло і пасеруємо близько 5 хвилин цибулю з морквою.

Крок 5. До засмажки викладаємо болгарський перець і виливаємо томатну кашку, проварюємо 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Після закінчення часу, доповнюємо складу квасолею, часником, сіллю, цукром, лавровим листом і горошинами перцю – повторно доводимо до кипіння і проварюємо ще 15 хвилин. За 2-3 хвилини до зняття з конфорки вливаємо оцет.

Крок 7. Перекладаємо ароматну закуску в банки і відразу ж закатуємо. Після охолодження переносимо в комору. Приємного апетиту!