Лечо з огірків на зиму — 10 неймовірно смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Салат «лечо з огірків з кабачками»

З безлічі салатів з огірків і кабачків вам пропонується цікавий рецепт цього смачного лечо. У нього додамо моркву і свіжі помідори. Готуємо з томатною пастою.

Інгредієнти:

  • Огірки і кабачки – по 1.5 кг
  • Моркву і помідори – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор і томатна паста – по 6 ст. л.
  • Соняшникова олія – ½ склянки
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Спочатку добре промийте всі необхідні для лечо овочі. Помідори наріжте середніми кубиками.

2. Моркву очистіть від шкірки і подрібнити на крупній тертці.

3. Кабачки очистіть від шкірки і також наріжте невеликими кубиками.

4. Огірки наріжте брусочками.

5. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

6. Всі нарізані овочі покладіть у велику каструлю для тушкування і додайте до овочів вказану кількість соняшникової олії і томатної пасти.

7. Потім в лечо насипте сіль і цукор і добре перемішайте.

8. Каструлю з овочами поставте на середній вогонь і доведіть вміст до кипіння. Тушкуйте лечо на маленькому вогні протягом 40 хвилин. Після закінчення цього часу налийте до овочів оцет і можете додати дрібно нарізану зелену петрушку. Потім лечо ще 15 хвилин, і вимкніть вогонь.

9. Готове лечо розкладіть в стерильні баночки, і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки охолодіть в перевернутому стані і під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.

Приємного апетиту!