Салат «лечо з огірків з кабачками»
З безлічі салатів з огірків і кабачків вам пропонується цікавий рецепт цього смачного лечо. У нього додамо моркву і свіжі помідори. Готуємо з томатною пастою.
Інгредієнти:
- Огірки і кабачки – по 1.5 кг
- Моркву і помідори – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор і томатна паста – по 6 ст. л.
- Соняшникова олія – ½ склянки
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Спочатку добре промийте всі необхідні для лечо овочі. Помідори наріжте середніми кубиками.
2. Моркву очистіть від шкірки і подрібнити на крупній тертці.
3. Кабачки очистіть від шкірки і також наріжте невеликими кубиками.
4. Огірки наріжте брусочками.
5. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
6. Всі нарізані овочі покладіть у велику каструлю для тушкування і додайте до овочів вказану кількість соняшникової олії і томатної пасти.
7. Потім в лечо насипте сіль і цукор і добре перемішайте.
8. Каструлю з овочами поставте на середній вогонь і доведіть вміст до кипіння. Тушкуйте лечо на маленькому вогні протягом 40 хвилин. Після закінчення цього часу налийте до овочів оцет і можете додати дрібно нарізану зелену петрушку. Потім лечо ще 15 хвилин, і вимкніть вогонь.
9. Готове лечо розкладіть в стерильні баночки, і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки охолодіть в перевернутому стані і під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.
Приємного апетиту!