Лечо з перцю і баклажанів на зиму – 6 рецептів з покроковими фото

Лечо з перцю і баклажанів на зиму – це апетитна, соковита і яскрава заготовка, яка точно різноманітить ваше домашнє меню. Таке частування можна подавати до гарячих страв або просто їсти з хлібом. Для приготування в домашніх умовах використовувати перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш»

Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш» порадує вас своїм яскравим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть домашнє меню овочевий заготівлею.

Інгредієнти на
1 л.

  • Баклажан ½ кг
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори ⅓ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для того щоб приготувати лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш», підготуємо необхідні продукти. Овочі можна відразу промити, при необхідності, очистити.
  2. Зрізаємо хвостики з баклажанів. Нарізаємо їх невеликими шматочками, солимо, перемішуємо і залишаємо на час. Проста процедура прибере зайву гіркоту овоча. Далі його промиваємо від солі і використовуємо в приготуванні.
  3. Очищений ріпчасту цибулю розбираємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо в сковороді з товстим дном на рослинному маслі. Готуємо до м’якості.
  4. Помідори подрібнюємо в блендері і перекладаємо в каструлю з цибулею. Попередньо овоч можна обшпарити і звільнити від шкірки. На ваш розсуд.
  5. Очищений від насіння болгарський перець ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо інгредієнт в каструлю.
  6. Викладаємо в загальну масу підготовлені баклажани.
  7. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, чорним меленим перцем і подрібненим часником.
  8. Перемішуємо вміст і тушкуємо під кришкою на повільному вогні. Тушкуємо 30 хвилин після закипання. В кінці вливаємо столовий оцет і перемішуємо.
  9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.
  10. Лечо з перцю і баклажанів на зиму «Пальчики оближеш» готове. Прибирайте заготовку на зберігання.

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму

Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Така заготівля точно різноманітить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Помідори – 3 кг
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 50 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму дуже простий. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти і промиємо їх під водою.

Крок 2. З помідорів зрізаємо плодоніжки. Далі плоди прокручуємо через м’ясорубку. Отриману масу відразу перекладаємо у велику каструлю і ставимо на плиту. Встановлюємо невеликий вогонь.

Крок 3. Баклажани ріжемо невеликий акуратною соломкою.

Крок 4. Соломку з баклажан відправляємо в каструлю з томатною масою.

Крок 5. Очищені від насіння перці також ріжемо соломкою і викладаємо в каструлю.

Крок 6. Перемішуємо вміст, доводимо до кипіння і після тушкуємо близько 15 хвилин.

Крок 7. Додаємо в масу сіль.

Крок 8. Висипаємо вказану кількість цукру.

Крок 9. Вливаємо столовий оцет і рослинне масло.

Крок 10. Викладаємо сюди подрібнену петрушку з часником. Можна подрібнити продукти і вимісити їх з рослинним маслом. Так смачніше.

Крок 11. Перемішуємо овочеву масу і даємо їй потомитися ще близько 10 хвилин.

Крок 12. Розливаємо частування по стерилізованим скляним банкам.

Крок 13. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

Крок 14. Лечо з перцю, помідорів і баклажанів на зиму готово. Прибирайте на тривале зберігання у відповідне місце.

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти

Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти відрізняється насиченим смаком і неймовірною соковитістю. Таке частування можна подавати як закуску або використовувати в приготуванні інших домашніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець болгарський – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • томатна Паста – 3-4 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти підготуємо потрібні продукти, промиємо їх під водою.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо томатну пасту з чистою водою. Добре перемішуємо суміш.

Крок 3. Далі приступаємо до нарізки овочів. Баклажан і моркву ріжемо брусочками, цибулю – тонкими півкільцями.

Крок 4. Викладаємо нарізані продукти в томатну суміш.

Крок 5. Очищаємо болгарський перець від насіння, обробляємо його великими скибочками. Відправляємо в загальну масу. Проварюємо заготівлю близько 15 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо вміст сіллю, цукром, олією і подрібненим часником. Перемішуємо, варимо ще 10 хвилин і доповнюємо столовим оцтом.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Лечо з болгарського перцю, баклажанів і томатної пасти готово. Прибирайте апетитну заготовку на довге зберігання.

Лечо з перцю, баклажанів та кабачків

Лечо з перцю, баклажанів та кабачків – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу соковиту овочеву заготовку. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 200 гр.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як приготувати лечо з перцю, баклажанів та кабачків. Першим ділом промиваємо кабачок і розділяємо його на кубики середньої величини.

Крок 2. Так само чинимо з баклажанами. Промиваємо та нарізаємо кубиком.

Крок 3. Очищаємо цибулю від лушпиння, ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 4. Промиваємо помідори і звільняємо їх від плодоніжок. Далі плоди подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Очищену моркву натираємо на крупній тертці. Болгарські перці розбираємо тонкою соломкою.

Крок 6. Всі підготовлені продукти відправляємо у велику каструлю з товстим дном. Доповнюємо їх томатною сумішшю, подрібненим часником, сіллю, спеціями і цукром. Кип’ятимо масу і після варимо близько 45 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно охолонути в такому положенні.

Крок 8. Лечо з перцю, баклажанів та кабачків готово. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму

Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму – це оригінальна заготовка для вашого столу, яка урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитістю. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму.

Крок 2. Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки. Самі плоди ріжемо часточками і кладемо в чашу блендера.

Крок 3. Подрібнюємо овочі. Також це можна зробити за допомогою м’ясорубки. Вибирайте варіант, який вам більше зручний.

Крок 4. Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Якщо переживаєте, що овоч може гірчити, посоліть його і залиште на 15 хвилин. Разом з соком піде гіркоту. Далі інгредієнт досить обполоснути водою.

Крок 5. Промиті кабачки також ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Морква розбираємо брусочками, цибулю ріжемо півкільцями.

Крок 7. Очищаємо болгарські перці від насіння, після чого нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди баклажани, кабачки, цибулю, моркву і перець. Злегка обсмажуємо овочі.

Крок 9. Доповнюємо з томатною сумішшю, сіллю і цукром.

Крок 10. Перемішуємо вміст і тушкуємо близько 30 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет.

Крок 11. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закатуємо, перевертаємо догори дном, вкриваємо пледом і даємо повільно остигати в такому положенні.

Крок 12. Лечо з смаженими баклажанами і кабачками на зиму готово. Прибирайте на зберігання.

Лечо з баклажанами і огірками на зиму

Лечо з баклажанами і огірками на зиму приємно здивує вас насиченим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Урізноманітніть домашнє меню овочевий заготівлею.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 0,7 кг
  • Перець болгарський – 350 гр.
  • Огірок – 350 гр.
  • Помідори – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • оцтова Есенція 70% – 5 мл

Процес приготування:

Крок 1. Приступимо до заготівлі апетитного лечо з баклажанами і огірками на зиму. Спочатку підготуємо потрібні продукти, промиємо овочі під водою.

Крок 2. Огірки ріжемо тонкими кружальцями або полукружками.

Крок 3. Дрібними шматочками нарізаємо очищений ріпчасту цибулю.

Крок 4. Баклажани ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 5. Болгарські перці очистити від насіння. Овочі нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Помідори складаємо в чашу блендера, подрібнюємо до стану кашки.

Крок 7. Отриману суміш перелити в каструлю або сотейник. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

Крок 8. Додаємо подрібнений ріпчаста цибуля.

Крок 9. Сюди ж відправляємо шматочки болгарського перцю.

Крок 10. Викладаємо кільця огірків.

Крок 11. Викладаємо кубики баклажана. Знову кип’ятимо вміст.

Крок 12. Перемішуємо масу і тушкуємо близько 25-30 хвилин.

Крок 13. Вливаємо олію.

Крок 14. Додаємо сіль і спеції за смаком.

Крок 15. Висипаємо цукор і вливаємо оцтову есенцію. Перемішуємо і тушкуємо ще 10-15 хвилин. Після розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, закутуємо в плед і даємо повністю охолонути.

Крок 16. Лечо з баклажанами і огірками на зиму готово. Забирайте заготовки на зберігання.