Швидкі ліниві голубці в мультиварці-скороварці
Рецепт підходить для тих, у кого немає серйозних навичок у готуванні і в розпорядженні не надто багато вільного часу, а хочеться приготувати смачно, з користю і бажано незвичайне блюдо.
Час приготування:50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста – 1 кг
 - Фарш м’ясний – 500 гр.
 - Рис – 0,5 склянки
 - Цибуля ріпчаста – 2 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Бульйон м’ясний – 1 склянка
 - Масло рослинне – 2 ст. л.
 - Паста томатна – 1 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Лист лавровий – 1 шт.
 - Масло вершкове – за смаком.
 - Сметана для подачі.
 - Зелень для подачі.
 
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю зі свіжою морквиною подрібнюють будь-яким зручним способом – на тертці або нарізують, пасерують в будь-якому, краще рослинному маслі.
2. Фарш солять, перчать і тушкують близько 5-7 хвилин окремо.
3. Капусту дуже дрібно шаткують.
4. На дно чаші мультиварки наливають трохи олії, будь-якого рослинного, кладуть половину підготовленої капусти, слідом шар цибулі і моркви, томатну пасту і один лавровий листочок. Всі злегка підсолити і поперчити. Наступним шаром йде фарш, поверх нього викладають промитий рис і накривають другою частиною капусти. Все заливають бульйоном і додають шматочок вершкового масла.
5. Чашу мультиварки закривають і готують в режимі «овочі» 15 хвилин. По закінченні роботи пристрою вміст чаші перемішують і подають гарячою зі сметаною та зеленню.












