локшин ник з крохмальних млинців — старовинний рецепт
локшин ник з крохмальних млинців є незвичайним за смаком і способом приготування варіантом класичного страви старовинної російської кухні, і в даний час незаслужено забутий. Для нього випікаються крохмальні млинці, які виходять дуже тонкими, прозорими, нарізати смужками і запікаються в молочно-яєчної суміші.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крохмаль картопляний – 100 гр.
- Молоко – 300 мл
- Яйце – 5 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відміряти, згідно з рецептом, всі інгредієнти для лапшевника.
Крок 2. У посуд для замішування тіста налити підігріте молоко, розбити два яйця, насипати сіль з цукром і міксером на середній швидкості збити в однорідну масу.
Крок 3. Не вимикаючи міксер в цю масу порційно насипати крохмаль і налити рослинне масло.
Крок 4. Замішане тісто має бути однорідним і рідким.
Крок 5. Добре розігріти сковорідку і перед першим млинцем змастити маслом. Наливати тісто ополоником, а розтікатися воно буде добре, і обсмажити млинці до золотистого кольору з обох сторін. Перед кожним млинцем перемішувати тісто, щоб крохмаль не осів на дно посуду.
Крок 6. Спечені крохмальні млинці скласти в стопку і трохи остудити.
Крок 7. Потім млинці згорнути в трубочку і нарізати тонкою локшиною.
Крок 8. Форму для випікання змастити вершковим маслом і в неї рівним шаром викласти крохмальну локшину з млинців.
Крок 9. Для заливки в іншому посуді збити сметану з 3 курячими яйцями і цією сумішшю залити нарізку млинців.
Крок 10. Включити духовку на 180°С. Форму з лапшевником кілька струсити для рівномірного розподілу заливки і на 15 хвилин поставити в гарячу духовку.
Крок 11. Форму з запеченим стравою дістати з духовки і трохи остудити.
Крок 12. Приготованого по старовинним рецептом локшин ник з крохмальних млинчиків розкласти по тарілках і сервірувати до столу з будь-яким топпінгом. Приємного апетиту!