Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування рисової локшини

Рисова локшина помітно відрізняється від пшеничного: вона більш «скляна» за зовнішнім виглядом і має злегка тягнеться «гумову» консистенцію. У приготуванні такої локшини в домашніх умови немає нічого складного, як це може здатися. Потрібна пароварка і трохи терпіння.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно рисова – 100 гр.
  • Крохмаль тапиоковый – 50 гр.
  • Сіль – 2-3 гр.
  • Вода – 170 гр.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. У мисці змішуємо крохмаль, рисову муку і сіль. Вливаємо воду і ретельно перемішуємо – виходить маса, схожа на кефір по консистенції.

2. Ставимо на плиту пароварку з водою – чекаємо закипання. Плоску тарілку відповідного діаметру змащуємо рослинним маслом. Тонким шаром наливаємо рисове тісто – формуємо млинець. Ставимо тарілку в пароварку і готуємо три-п’ять хвилин, зменшивши вогонь до середнього значення. Готовий млинець повинен стати прозорим.

3. Готовий млинець разом з тарілкою знімаємо, змащуємо зверху рослинним маслом, перекладаємо на робочу поверхню. Готуємо аналогічно наступний млинець. Готові млинці складаємо стопкою. Добре промазуючи їх маслом, щоб не злиплися.

4. Стопку готових млинчиків ріжемо на тонку локшину. Ніж також змащуємо маслом. Після нарізки розбираємо локшину на стрічки, перемішуємо, при необхідності додаючи масла.

5. Така локшина зберігається в холодильнику до п’яти днів. Розігріти в воке або в окропі. Довга варіння вже не потрібно.

Приємного апетиту!