Локшина домашня – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Домашня локшина без додавання яєць

Вегетаріанський варіант локшини, для якого знадобиться лише борошно, вода і сіль. Тесту знадобиться час на дозрівання, тому приготування такої страви краще передбачити заздалегідь.

Час приготування: 1,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У гарячу воду додаємо сіль, перемішуємо. Просіваємо поверх борошно, замішує тісто.

2. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на годину для дозрівання.

3. Тісто дістаємо з холодильника, даємо трохи зігрітися і розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном при необхідності. Розкатаний пласт залишаємо ненадовго, щоб підсох.

4. Присипаємо подсохшее тісто борошном і скачуємо в нетугий рулет. Нарізаємо впоперек тонкими шматочками.

5. Нарізану локшину розсипаємо на деку, щоб вона підсохла. Також можна поставити деко в духовку з включеним обдувом без температури – локшина добре підсохне. Варимо локшину в підсоленій воді до готовності і подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!