Домашня локшина без додавання яєць
Вегетаріанський варіант локшини, для якого знадобиться лише борошно, вода і сіль. Тесту знадобиться час на дозрівання, тому приготування такої страви краще передбачити заздалегідь.
Час приготування: 1,5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У гарячу воду додаємо сіль, перемішуємо. Просіваємо поверх борошно, замішує тісто.
2. Кладемо тісто в пакет і прибираємо в холодильник на годину для дозрівання.
3. Тісто дістаємо з холодильника, даємо трохи зігрітися і розгортаємо в тонкий пласт, присипаючи борошном при необхідності. Розкатаний пласт залишаємо ненадовго, щоб підсох.
4. Присипаємо подсохшее тісто борошном і скачуємо в нетугий рулет. Нарізаємо впоперек тонкими шматочками.
5. Нарізану локшину розсипаємо на деку, щоб вона підсохла. Також можна поставити деко в духовку з включеним обдувом без температури – локшина добре підсохне. Варимо локшину в підсоленій воді до готовності і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!












