Дуже швидкий рецепт домашнього майонезу за 5 хвилин міксером
Коли часу дуже мало, а хочеться порадувати домашніх або гостей смачним блюдом, можна приготувати майонезний соус буквально за п’ять хвилин з найпростіших продуктів. Все, що потрібно, — правильне співвідношення інгредієнтів і міксер, адже руками збити швидко не вийде.
Час готування: 5 хв.
Час приготування: 1 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 3 щіпки.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
1. Свіжі яйця потримати в теплі і ретельно вимити.
2. З половини лимона вичавити сік.
3. У ємність для збивання помістити масло, потім посолити, додати трохи цукру і гірчиці, після додати сік.
4. Зверху акуратно розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.
5. Кладемо в ємність віночок і починаємо збивати спочатку на невеликих обертах, а потім на дуже високих. Збивати кілька хвилин дуже сильно, поки маса не ущільниться і не поміняє відтінок.
6. Спробувати на смак, перекласти в ємність для зберігання і помістити в холодне місце.