Малосольна скумбрія з цибулею
Малосольна скумбрія з цибулею – це класичне поєднання компонентів, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Риба і цибулю – це всіма улюблене блюдо, яке ідеально доповнює будь-які страви з картоплі, будь-то пюре або просто варені бульби з вершковим маслом і кропом.
Час готування – 38 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Скумбрія – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Олія соняшникова – 40 мл
- Вода – 250 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Оцет 9% – 20 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рибку очищаємо і видаляємо нутрощі, голову і хвіст. Обполіскуємо водою і нарізаємо порційними шматочками, кладемо в глибоку ємність.
Крок 2. В окремому посуді змішуємо воду з цукровим піском і сіллю.
Крок 3. Слідом в маринад підливаємо рослинне масло і оцет – заважаємо.
Крок 4. Цибулину очищаємо і ріжемо півкільцями або кільцями, кладемо поверх риби. Також доповнюємо основні інгредієнти перцю горошком і лавром.
Крок 5. Вливаємо підготовлений розсіл.
Крок 6. Прибираємо заготовку в холодильну камеру на 24-48 годин.
Крок 7. Готову закуску сервіруємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!