Як засолити свіжоморожену скумбрію?
Як засолити свіжоморожену скумбрію? Відповідь на це питання ви з легкістю знайдете в даному рецепті і, спробувавши лише раз приготувати таку рибку в домашніх умовах, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, тому як її смакові характеристики не йдуть ні в яке порівняння.
Час готування – 2-3 доби.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Суміш перців мелена – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Лист лавра – 3 шт.
- Чай чорний – 2 ч. л.
- цибульна Лушпиння – 1 жменя.
- Кріп – за смаком.
- Кмин – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почнемо з розсолу: у сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо спеції, сіль, цукор, цибульне лушпиння і чай. Проварюємо пару хвилин і прибираємо з конфорки, остуджуємо.
Крок 2. Не гаючи часу, розморожуємо рибку і відрізаємо голову. Робимо надріз по черевцю і видаляємо потрухи разом з плівками і вкрапленнями крові – промиваємо водою.
Крок 3. Викладаємо тушки в контейнер відповідного розміру і заливаємо розсолом. Маринад попередньо проціджуємо.
Крок 4. Закрийте ємність кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо на столі, приблизно на три години. Далі переміщуємо скумбрію в холодильник на 2-3 доби – залежно від ваших смакових уподобань.
Крок 5. Малосольну рибку виймаємо з маринаду і витираємо паперовими серветками. Закуску готуємо та подаємо до столу на радість родині. Готуйте і отримуйте задоволення!