Малосольна скумбрія – 10 дуже смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити свіжоморожену скумбрію?

Як засолити свіжоморожену скумбрію? Відповідь на це питання ви з легкістю знайдете в даному рецепті і, спробувавши лише раз приготувати таку рибку в домашніх умовах, ви назавжди відмовитеся від покупної альтернативи, тому як її смакові характеристики не йдуть ні в яке порівняння.

Час готування – 2-3 доби.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Суміш перців мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Чай чорний – 2 ч. л.
  • цибульна Лушпиння – 1 жменя.
  • Кріп – за смаком.
  • Кмин – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо з розсолу: у сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо спеції, сіль, цукор, цибульне лушпиння і чай. Проварюємо пару хвилин і прибираємо з конфорки, остуджуємо.

Крок 2. Не гаючи часу, розморожуємо рибку і відрізаємо голову. Робимо надріз по черевцю і видаляємо потрухи разом з плівками і вкрапленнями крові – промиваємо водою.

Крок 3. Викладаємо тушки в контейнер відповідного розміру і заливаємо розсолом. Маринад попередньо проціджуємо.

Крок 4. Закрийте ємність кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо на столі, приблизно на три години. Далі переміщуємо скумбрію в холодильник на 2-3 доби – залежно від ваших смакових уподобань.

Крок 5. Малосольну рибку виймаємо з маринаду і витираємо паперовими серветками. Закуску готуємо та подаємо до столу на радість родині. Готуйте і отримуйте задоволення!