Овочева закуска в домашніх умовах швидко і просто. Мариновану капусту з буряком можна подавати на обід або вечерю до страв з каш, картоплі та м’яса. Щоб спробувати цю смачну капусту, ми зібрали з статті 7 відмінних рецептів.
Маринована капуста з буряком швидкого приготування квадратиками
Рецепти маринованої капусти швидкого приготування є практично в будь-якій кухні. У російській кухні також є варіанти приготування смачної маринованої капусти з буряком, ось один з них.
Інгредієнти на
5 порц.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Буряк 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Вода 1 л
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 3 ст. л.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Оцет столовий 9% ½ склянки
Процес приготування:
- Як зробити мариновану капусту з буряком швидкого приготування? Качан капусти помийте, видаліть качан.
- Наріжте капусту кубиками.
- Часник наріжте тонкими пластинками. Буряк натріть на тертці.
- Змішайте овочі в великій мисці.
- У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист. Кип’ятіть маринад 10 хвилин, потім видаліть перець і лавровий лист, влийте оцет.
- Овочеву суміш перекладіть в стерилізовану банку, утрамбуйте їх і залийте киплячим маринадом.
- Заготівлю остудіть і перемістіть на зберігання в холодильник. Є таку капусту можна вже на наступний день.
Приємного апетиту!
Маринована капуста з буряком і часником в домашніх умовах
Швидкі рецепти маринування овочів хороші тим, що вже практично на наступну добу у вас на столі буде відмінна закуска з овочів. За цим рецептом маринуватися капуста буде разом з буряком.
Час готування: 8,5 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 0,5 головки.
- Перець гострий – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець горошком – 10-15 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Оцет 9 % – 0,5 склянки
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Підготуйте овочі. Буряк наріжте соломкою, часник – пластинками, пекучий перець – кільцями.
2. Капусту помийте і наріжте великими шматками.
3. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння, зніміть каструлю з вогню і додайте оцет.
4. У мисці змішайте капусту, буряк, часник і перець. Залийте овочі маринадом, перемішайте.
5. Встановіть на овочі гніт і залишити на 6-8 годин.
6. Коли овочі замаринуются, перекладіть їх у стерилізовану банку і зберігайте в холодильнику.
Приємного апетиту!
Швидка маринована капуста з буряком і оцтом в банках
Маринована капуста з буряком і оцтом – легка овочева закуска, яка надасть завзяття ваш апетит і сприяє травленню. На столі вона виглядає ефектно і красиво.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 2-3 шт.
- Часник – 10-12 зуб.
- лавровий Лист – за смаком.
- Вода – 1 л
- Оцет 9 % – 100 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Гвоздика – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, видаліть качан. Наріжте капусту кубиками.
2. Буряк помийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками.
3. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
4. У каструлю влийте воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте сухі спеції. Прокип’ятіть маринад протягом 1-2 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і перемішайте.
5. В стерилізовані скляні банки викладіть овочі шарами, залийте їх киплячим маринадом. Заготовки залиште до повного охолодження при кімнатній температурі, потім зберігайте в холодному місці. На наступний день мариновану капусту вже можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати мариновану капусту з буряком і морквою?
Чудовий спосіб приготувати смачну овочеву закуску для домашнього застілля і не тільки. У це овочеве асорті входять капуста, морква і буряк – це не тільки смачне, але і дуже яскраве блюдо.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1-1,2 кг
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Часник – 1 головка.
- Перець запашний горошком – 3-4 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець червоний гострий – за смаком.
Для маринаду на 1 літр:
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 120 мл
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Капусту наріжте великими кубиками.
2. Моркву очистіть і наріжте невеликими шматочками.
3. Буряк очистіть і наріжте соломкою.
4. Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими пластинками.
5. В стерилізовану банку викладіть шматочки гострого перцю, горошини запашного перцю, трохи буряків і пластинок часнику.
6. Далі покладіть шар капусти, потім трохи моркви.
7. Продовжуйте укладати овочі шарами, перекладаючи їх зубчиками часнику і перцем.
8. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, додайте лавровий лист і доведіть маринад до кипіння. Влийте в маринад оцет, перемішайте і знімайте з вогню.
9. Маринадом наповніть банку, також додайте в неї рослинне масло.
10. Закрийте банку кришкою, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. На наступний день маринована капуста буде готова.
Приємного апетиту!
Як смачно замаринувати капусту з буряком по-грузинськи?
Маринована капуста по-грузинськи – це пікантна, яскрава і ніжна закуска, яка буде відмінно виглядати в повсякденному меню і на святковому столі. Якщо вам по душі гострі смаки і яскраві фарби, то це блюдо точно вам сподобається.
Час готування: 2 дні.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Капуста білоголова 3 кг
- Часник – 2 голівки.
- Селера – 1-2 гілки.
- Буряк – 1,5 кг
- Перець гострий – 1-4 шт.
- Перець запашний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Вода – 2-2,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 3-4 шт.
- Оцет яблучний – 2-3 ст. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, приберіть верхні листки, видаліть качан і наріжте її великими кубиками.
2. Буряк і часник очистіть. Буряк наріжте тонкими часточками, часник – пластинками, гострий перець – кільцями.
3. Складіть нарізані інгредієнти в ємність шарами, додайте пару гілочок селери.
4. Воду влийте в каструлю, додайте сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець і коріандр. Коли маринад закипить, додайте оцет, зніміть каструлю з вогню і гарячим маринадом залийте овочі. Встановіть зверху гніт і залиште капусту і буряк маринуватися на 2-3 дні.
5. Щоб отримати більш гостру закуску, залиште овочі на 3-4 дні.
Приємного апетиту!
Хрустка капуста великими шматками з буряком і маслом
Мариновані овочі частий гість на наших столах. Ними дуже добре і корисно розбавити м’ясний раціон. Як швидко замаринувати капусту з буряком, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Буряк – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 1 ст. л.
- Гвоздика – за смаком.
- Часник – 2-3 зуб.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, видаліть качан і наріжте її великими часточками. Моркву і буряк помийте, очистіть і натріть на тертці.
2. Приготуйте маринад. У літрі води розчиніть сіль і цукор, закип’ятити її, додайте сухі спеції і рослинне масло, ще раз доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і зніміть маринад з вогню.
3. 1/3 моркви і буряків покладіть в ємність для маринування.
4. Потім покладіть нарізану капусту.
5. Накрийте капусту залишилися овочами, покладіть зверху подрібнений часник.
6. Залийте овочі гарячим маринадом.
7. На овочі встановіть гніт і залиште на добу.
8. Перш, ніж подати мариновану капусту до столу, наріжте її на більш дрібні шматочки.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста з буряком швидкого приготування
Завдяки тандему з буряком капуста набуває красивого бордовий відтінок і привертає до себе увагу гостей. Обов’язково спробуйте приготувати сочнейшую гостру мариновану капусту по цьому рецепту.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1,5 л
- Оцет – 70 мл
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Перець гострий горошком – 30 шт.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, вирізати качан. Наріжте капусту кубиками.
2. Моркву і буряк помийте і очистіть. Моркву наріжте кружечками, буряк – часточками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
3. Нарізані овочі та часник складіть в каструлю шарами.
4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, додайте лавровий лист і гострий перець горошком. Доведіть маринад до кипіння, додайте оцет і зніміть каструлю з вогню.
5. Гарячим маринадом залийте овочі, встановіть на них гніт і залиште на 2-3 дні. Готову мариновану капусту перекладіть в стерилізовані банки і поставте на зберігання в холодильник.
6. Крім того, банки з маринованою капустою можна закатати металевими кришками і зберігати всю зиму.
Приємного апетиту!