Мариновані помідори – 10 ну дуже смачних рецептів на зиму з покроковими фото

Мариновані помідори на зиму — одна з найбільш популярних і дуже смачних заготовок. Соковиті і яскраві за смаком помідори довго і добре зберігаються у прохолодних приміщеннях. Маринований продукт можна подавати на закуску. Частування буде затребуваним у будь-який час року. Для вдалого приготування в банках використовуйте підбірку з 10 кулінарних рецептів з докладним описом процесу.

Ну дуже смачні мариновані помідори на зиму в літрових банках

Дивовижні за помідори огірки можна замаринувати на зиму в літрових банках. Яскрава закуска підійде для домашнього обіду або святкового столу. Готовий продукт гідно оцінять ваші близькі та гості.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідор 1.2 кг
  • Томатний сік 4 склянки
  • Часник 4 зуб.
  • Сіль-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 5 ч. л.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Оцет столовий 9% 2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як заготовити дуже смачні мариновані помідори на зиму? Підготуємо необхідні продукти. Помідори ретельно промиваємо і позбавляє від плодоніжок. Літрові банки стерилізуємо будь-яким зручним способом.
  2. На дно підготовлених банок викладаємо лаврове листя, горошини чорного перцю і очищені зубчики часнику.
  3. Сюди ж щільно укладаємо помідори, намагаючись не пошкодити їх у процесі.
  4. Заливаємо вміст крутим окропом. Накриваємо тару кришками і залишаємо на 10 хвилин, після чого рідину акуратно виливаємо.
  5. Заливаємо помідори провареним томатним соком з цукром, сіллю і оцтом. Закатуємо продукт і залишаємо до повного охолодження в теплому місці.
  6. Апетитні помідори літрових банках готові. Зберігайте частування в прохолодному приміщенні.

Як заготовити зелені мариновані помідори в банках?

Маринування зелених помідорів – цікаве рішення для ваших зимових заготовок. Продукт можна подавати до столу як закуску. Оцініть простий і перевірений багатьма господинями рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Вибираємо міцні зелені помідори і старанно промиваємо їх під водою.

2. З ріпчастої цибулі знімаємо шкірку.

3. Далі цибулю розбираємо на тонкі кружечки.

4. Промиваємо банки, потім стерилізуємо їх разом з кришками будь-яким зручним способом.

5. Помідори ж заливаємо крутим окропом. Ошпарюємо три хвилини.

6. Зливаємо гарячу воду, самі помідори викладаємо в банки. Сюди ж додаємо і кільця цибулі.

7. Відміряємо потрібну кількість сухих інгредієнтів.

8. Додаємо в банки сіль, цукор і вливаємо оцет. Заливаємо продукти крутим окропом і відразу закатуємо.

9. Даємо заготівлях повністю охолонути і ставимо їх на зберігання!

Соковиті мариновані помідори з оцтом на зиму

Приготувати мариновані помідори в літрових банках для тривалого зберігання можна з додаванням оцту. Простий домашній рецепт дозволить отримати яскраве і соковите частування, яке стане відмінним доповненням вашого столу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1,8 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Оцет 9% – 120 мл

Процес приготування:

1. Для заготівлі вибираємо стиглі червоні помідори. При цьому вони повинні бути досить міцними. Промиваємо їх під водою.

2. Промиваємо банки, кладемо в них горошини чорного перцю і шматочки свіжого.

3. Акуратно викладаємо підготовлені помідори в банки. Засипаємо їх сіллю і цукром.

4. Далі продукти заливаємо крутим окропом. Наполягаємо заготівлю близько 15 хвилин. Можна на це час прикрити рушником.

5. Настоявшуюся воду зливаємо в каструлю. Доводимо до кипіння і додаємо сюди оцет.

6. Заливаємо маринадом помідори. Закочує банки, даємо їм повністю охолонути і ставимо на тривале зберігання.

Солодкі мариновані помідори на зиму в банках

Соковиті мариновані помідори з солодким смаком легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий кулінарний рецепт на зиму, який під силу навіть новачкам. Пригощайте близьких оригінальним продуктом в будь-який час року.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чилі – ¼ шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Мед – 120 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 150 мл
  • Вода – 4 склянки

Процес приготування:

1. Відбираємо для маринування стиглі і тверді помідори. Старанно промиваємо їх під водою і позбавляє від плодоніжок.

2. На дно стерилізованою банки укладаємо очищені зубчики часнику і трохи кропу.

3. Сюди ж щільно укладаємо помідори. Намагаємося не розчавити продукт.

4. Заливаємо овочі крутим окропом і наполягаємо їх 15 хвилин.

5. Далі воду обережно зливаємо в каструлю. Кип’ятимо продукт з сіллю, медом, яблучним оцтом, перцем і гвоздикою. Варимо до утворення однорідного маринаду.

6. Заливаємо ароматною солодкою рідиною помідори в банці.

7. Закатуємо банку з вмістом, перевертаємо її і залишаємо до повного охолодження.

8. Солодкі помідори в банці готові. Надсилайте частування на зберігання!

Мариновані помідори з цибулею на зиму

Ароматні мариновані помідори виходять з додаванням ріпчастої цибулі. Соковите і насичене за смаком частування стане яскравою закускою для вашого обіду або святкового столу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • лавровий Лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. л. на літрову банку.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти. Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки. Помідори ретельно промиваємо, видаляємо їх них плодоніжки.

2. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровими листками і горошинами чорного перцю.

3. Підготовлені помідори розрізаємо на половинки.

4. Очищену цибулю можна обробити тонкими кільцями.

5. Стерилізуємо банки-яким зручним способом. По черзі викладаємо в них помідори з цибульними кільцями. У кожну літрову банку вливаємо столову ложку оцту. Заливаємо вміст гарячим маринадом.

6. Кип’ятимо воду у великій каструлі. На дно укладаємо рушник, а на нього – банки з вмістом. Тримаємо їх в такому положенні 10 хвилин.

7. Акуратно витягаємо банки з окропу. Закриваємо їх кришками.

8. Даємо помідорів з цибулею охолонути і після ставимо їх на довге зберігання. Готово!

Мариновані помідори без стерилізації в 3-х літрових банках

Зручний спосіб замаринувати стиглі помідори – в трилітровій банці. Таке частування відмінно підійде для великої родини або компанії. Подавайте заготівлю разом із гарячими стравами.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 0,7 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Парасольку кропу – 1 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

1. Всі овочі ретельно промиваємо під водою, очищаємо від будь-яких забруднень.

2. Також промиваємо і всю необхідну зелень, даємо їй трохи обсохнути.

3. З болгарських перців виймаємо серцевину з насінням.

4. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Розрізаємо продукт на кілька частин.

5. На дно промитої банки укладаємо часник і зелень. Сюди ж щільно кладемо помідори з перцем.

6. Заливаємо овочі зі спеціями крутим окропом і залишаємо заготовку в такому вигляді на 15 хвилин. Можна закрити кришкою.

7. Далі цю воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо і варимо з сіллю, цукром і оцтом. Після чого знову вливаємо в банку. Закатуємо.

8. Готові помідори в банці залишаємо остигати при кімнатній температурі. Далі продукт ставимо на довге зберігання в прохолодне місце.

Як смачно замаринувати помідори з часником в банках?

Щоб мариновані помідори вийшли ароматними і злегка пікантними, приготуйте їх з додаванням часнику. Апетитна консервація порадує вас і ваших близьких в холодну зиму.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 л.

Склад:

  • Помідори – 600 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо спеції для приготування продукту.

2. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики. Нарізати їх не потрібно, будемо використовувати цільні шматки.

3. Старанно промиваємо стиглі помідори і видаляємо їх них плодоніжку. Після маніпуляцій розрізаємо овочі на часточки.

4. Для маринаду кип’ятимо воду і кілька хвилин варимо в неї сіль, цукор і лаврове листя. В кінці вливаємо оцет. Можна вимкнути вогонь.

5. Стерилізуємо банки з кришками. У тару шарами викладаємо помідори з часником. Доповнюємо продукти лавровими листками і горошинами чорного перцю.

6. Заливаємо вміст гарячим маринадом. Відразу можна закочувати банки.

7. Даємо заготівлі повністю охолонути, а після переносимо її в прохолодне місце для зберігання.

Простий і смачний рецепт помідорів з лимонною кислотою на зиму

Відмінна альтернатива оцту – лимонна кислота. Продукт можна використовувати для маринування помідорів на зиму. Такий спосіб зробить готовий продукт неймовірно соковитим і смачним.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1,2 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зерна коріандру – за смаком.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. На дно стерилізованою банки викладаємо кріп, зубчики часнику і шматочки болгарського перцю.

2. Далі укладаємо заздалегідь промиті під водою помідори. Розміщуємо їх щільно.

3. Заливаємо вміст банки окропом і наполягаємо його там 10 хвилин.

4. Зливаємо просочену овочами воду в каструлю, доповнюємо її сіллю, цукром, горошинами перцю і коріандром. Доводимо продукт до кипіння і знімаємо з вогню.

5. Доповнюємо помідори лимонною кислотою і заливаємо їх ароматним маринадом. Можна закривати кришкою.

6. Готове частування в банку залишаємо до повного охолодження, а після переносимо на довге зберігання в прохолодне місце.

Мариновані помідори на зиму з морквяної бадиллям

Один з яскравих способів замаринувати стиглі помідори – з додаванням морквяної бадилля. Проста заготівля стане універсальним частуванням за вашим обіднім столом. Оцініть перевірений кулінарний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг
  • морквяна Бадилля – 150 гр.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Вода – 4 склянки
  • Цукор – 120 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість стиглих і міцних помідорів. Промиваємо їх під водою.

2. З моркви зрізаємо бадилля, промиваємо її під водою.

3. У підготовлені банки кладемо лаврове листя, горошини чорного перцю і гвоздику.

4. Окремо кип’ятимо літр води разом з сіллю і цукром. Сухі інгредієнти повинні повністю розчинитися.В кінці вливаємо оцет і вимикаємо плиту.

5. У банку щільно укладаємо помідори і бадилля.

6. Заливаємо готування гарячим маринадом і закриваємо її кришкою. Даємо продукту охолонути при кімнатній температурі.

7. Апетитні помідори з морквяної бадиллям готові. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.

Як заготовити помідори з французької гірчиці в зернах?

Гострі й оригінальні за смаком помідори в банці виходять за допомогою гірчиці. Рецепт маринування овоча підходить для тривалого зберігання. Доповнюйте стіл смачною заготівлею в будь-яку пору.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Склад:

  • Помідор – 500 гр.
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість невеликих стиглих помідорів. Промиваємо продукт під водою.

2. Проколюємо кожен овоч зубочисткою на місці плодоніжки. Це потрібно для того, щоб вони не потріскалися.

3. Щільно розміщуємо помідори в стерилізовану банку.

4. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо близько 10-15 хвилин. Можна прикрити кришкою.

5. Зливаємо воду в каструлю і знову кип’ятимо е з сіллю, цукром і оцтом. У банку відправляємо суху гірчицю з горошинами перцю і лавровими листами.

6. Заливаємо продукти гарячим маринадом і приступаємо до процесу закочування. Далі заготівлю перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

7. Соковиті помідори з гірчицею готові. Надсилайте на зберігання.