Простий і смачний рецепт помідорів з лимонною кислотою на зиму
Відмінна альтернатива оцту – лимонна кислота. Продукт можна використовувати для маринування помідорів на зиму. Такий спосіб зробить готовий продукт неймовірно соковитим і смачним.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Помідор – 1,2 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Зерна коріандру – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. На дно стерилізованою банки викладаємо кріп, зубчики часнику і шматочки болгарського перцю.
2. Далі укладаємо заздалегідь промиті під водою помідори. Розміщуємо їх щільно.
3. Заливаємо вміст банки окропом і наполягаємо його там 10 хвилин.
4. Зливаємо просочену овочами воду в каструлю, доповнюємо її сіллю, цукром, горошинами перцю і коріандром. Доводимо продукт до кипіння і знімаємо з вогню.
5. Доповнюємо помідори лимонною кислотою і заливаємо їх ароматним маринадом. Можна закривати кришкою.
6. Готове частування в банку залишаємо до повного охолодження, а після переносимо на довге зберігання в прохолодне місце.