Мариновані помідори – 10 ну дуже смачних рецептів на зиму з покроковими фото

Простий і смачний рецепт помідорів з лимонною кислотою на зиму

Відмінна альтернатива оцту – лимонна кислота. Продукт можна використовувати для маринування помідорів на зиму. Такий спосіб зробить готовий продукт неймовірно соковитим і смачним.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Помідор – 1,2 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зерна коріандру – за смаком.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. На дно стерилізованою банки викладаємо кріп, зубчики часнику і шматочки болгарського перцю.

2. Далі укладаємо заздалегідь промиті під водою помідори. Розміщуємо їх щільно.

3. Заливаємо вміст банки окропом і наполягаємо його там 10 хвилин.

4. Зливаємо просочену овочами воду в каструлю, доповнюємо її сіллю, цукром, горошинами перцю і коріандром. Доводимо продукт до кипіння і знімаємо з вогню.

5. Доповнюємо помідори лимонною кислотою і заливаємо їх ароматним маринадом. Можна закривати кришкою.

6. Готове частування в банку залишаємо до повного охолодження, а після переносимо на довге зберігання в прохолодне місце.