Мариновані помідори черрі на зиму – 5 дуже смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані помідори черрі на зиму — це заготівля, яка на столі завжди виглядає красиво і має приємний кисло-солодкий смак. Відмінно для маринування підходять помідори черрі. Як їх замаринувати на зиму, ми розповімо в 5 рецептах, зібраних в статті.

Ну дуже смачні мариновані помідори черрі на зиму на 1 літр

Міні-помідори або помідори черрі ідеально підходять для маринування і закачування на зиму. По-перше, вони дуже красиво виглядають в банку. По-друге, їх невеликий розмір дозволяє їм добре просочитися спеціями.

Інгредієнти на
3 л.

  • Помідори черрі 1.8 кг
  • Перець чилі ½ шт.
  • Часник 1 шт.
  • Кріп 3 парасольки
  • Лавровий лист 6 шт.
  • Перець запашний 1.5 ч. л.
  • Перець чорний горошок 1 ч. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст. л.
  • Вода 1.3 л.

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити мариновані помідори черрі на зиму, помийте плоди, видаліть плодоніжки і просушіть їх.
  2. Банки для закаток помийте і стерилізуйте. У банки розкладіть парасольки кропу, лаврове листя, перець горошком, зубчики часнику і колечка гіркого перцю.
  3. Потім розкладіть по банках помідори.
  4. Закип’ятіть воду і влийте її в банки до верху, прикрийте їх кришками і залиште на 15 хвилин.
  5. Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини.
  6. У кожну банку влийте по столовій ложці оцту. Потім влийте киплячий маринад і закатайте кришки. Закачування остудіть в перевернутому стані, укривши ковдрою. Зберігайте мариновані помідори черрі в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори черрі з часником на зиму

Заготовити помідори черрі трохи легше, ніж плоди більшого розміру. Вони добре вкладаються в банки будь-якого розміру, вони добре зберігають свою форму і потім їх зручно їсти.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори черрі – 0,5 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець горошком – 3 шт.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 0,7 л.

Процес приготування:

1. Помідори помийте, видаліть хвостики.

2. Банки помийте з содою, стерилізуйте і висушіть їх. На дно банок покласти гілочки петрушки і зубчики часнику.

3. Укладіть в банки помідори, але не приминають їх.

4. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банки з помідорами, залиште на 10 хвилин.

5. Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці додайте оцет.

6. Влийте гарячий маринад в банки і відразу загорніть їх кришками. Банки укрийте ковдрою, залиште їх на 24 години до повного охолодження. Перемістіть остиглі закачування на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Солодкі мариновані помідори черрі з зеленню

Щоб взимку насолоджуватися соковитими і солодкими помідорами черрі, необхідно попрацювати влітку. По цьому рецепту при мінімальних витратах сил і часу у вас вийдуть чудові закачування з помідорів із зеленню.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Помідори черрі – 0,5 кг
  • Петрушка – 5 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Вода – 0,7 л.

Процес приготування:

1. Помідори вимийте і просушіть, часник очистіть від лушпиння, банки помийте, стерилізуйте і просушіть.

2. Часник наріжте пластинками, зелень петрушки розберіть на невеликі гілочки.

3. У банки покладіть по кілька шматочків часнику і гілочки петрушки.

4. Потім в банки укладіть помідори.

5. Банки залийте киплячою водою, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

6. Після цього злийте воду з банок в каструлю. Додайте у воду цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком, доведіть маринад до кипіння. Варіть маринад 2-3 хвилини, потім додайте оцет.

7. Гарячий маринад влийте в банки, загорніть їх кришками. Повністю остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Домашні мариновані помідори черрі з зеленню

Сорт помідорів чері просто створений для закаток. Ваші близькі та гості будуть в захваті від красивою і пікантною закуски з цих невеликих помідорів.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  • Помідори черрі – 600 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Помідори помийте і відірвіть плодоніжки. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.

2. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

3. У банки покладіть по кілька гілочок кропу, лавровий лист і зубчики часнику.

4. Потім наповніть банки помідорами і влийте киплячу воду. Залиште заготовки на 10-15 хвилин.

Після цього воду з банок злийте назад в каструлю, додайте сіль і цукор, дайте покипіти 5 хвилин. В кінці додайте оцет і розлийте гарячий маринад по банках. Загорніть помідори стерильними кришками, укутайте їх у теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Як смачно замаринувати помідори черрі без оцту?

Простий, але дуже смачний рецепт заготівлі помідор черрі на зиму без використання оцту. Помідори виходять не дуже солоними і не дуже кислими, а спеції дуже вдало підкреслюють натуральний смак овочів.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Помідори черрі – 0,7 кг
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,7 ст. л.

Процес приготування:

1. Банки для закаток необхідно помити і простерилізувати. Овочі вимити. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. У банки покладіть по кілька шматочків цибулі і моркви, також гвоздику, перець горошком, зубчики часнику і лавровий лист.

2. Потім розкладіть в банки помідори черрі.

3. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини. Гарячим маринадом залийте банки з помідорами до верху, прикрийте їх кришками.

4. На дно каструлі покладете в кілька разів складений рушник, встановіть на нього банки, влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують закачування протягом 15-20 хвилин.

5. Після стерилізації загорніть банки, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Зберігайте закочені помідори черрі в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!