Мариновані помідори черрі на зиму — це заготівля, яка на столі завжди виглядає красиво і має приємний кисло-солодкий смак. Відмінно для маринування підходять помідори черрі. Як їх замаринувати на зиму, ми розповімо в 5 рецептах, зібраних в статті.
Ну дуже смачні мариновані помідори черрі на зиму на 1 літр
Міні-помідори або помідори черрі ідеально підходять для маринування і закачування на зиму. По-перше, вони дуже красиво виглядають в банку. По-друге, їх невеликий розмір дозволяє їм добре просочитися спеціями.
Інгредієнти на
3 л.
- Помідори черрі 1.8 кг
- Перець чилі ½ шт.
- Часник 1 шт.
- Кріп 3 парасольки
- Лавровий лист 6 шт.
- Перець запашний 1.5 ч. л.
- Перець чорний горошок 1 ч. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Вода 1.3 л.
Процес приготування:
- Щоб заготовити мариновані помідори черрі на зиму, помийте плоди, видаліть плодоніжки і просушіть їх.
- Банки для закаток помийте і стерилізуйте. У банки розкладіть парасольки кропу, лаврове листя, перець горошком, зубчики часнику і колечка гіркого перцю.
- Потім розкладіть по банках помідори.
- Закип’ятіть воду і влийте її в банки до верху, прикрийте їх кришками і залиште на 15 хвилин.
- Після цього злийте воду з банок в каструлю, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини.
- У кожну банку влийте по столовій ложці оцту. Потім влийте киплячий маринад і закатайте кришки. Закачування остудіть в перевернутому стані, укривши ковдрою. Зберігайте мариновані помідори черрі в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори черрі з часником на зиму
Заготовити помідори черрі трохи легше, ніж плоди більшого розміру. Вони добре вкладаються в банки будь-якого розміру, вони добре зберігають свою форму і потім їх зручно їсти.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори черрі – 0,5 кг
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець горошком – 3 шт.
- Петрушка – 2 гілки.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 0,7 л.
Процес приготування:
1. Помідори помийте, видаліть хвостики.
2. Банки помийте з содою, стерилізуйте і висушіть їх. На дно банок покласти гілочки петрушки і зубчики часнику.
3. Укладіть в банки помідори, але не приминають їх.
4. У каструлі закип’ятіть воду і влийте її в банки з помідорами, залиште на 10 хвилин.
5. Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини. В кінці додайте оцет.
6. Влийте гарячий маринад в банки і відразу загорніть їх кришками. Банки укрийте ковдрою, залиште їх на 24 години до повного охолодження. Перемістіть остиглі закачування на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Солодкі мариновані помідори черрі з зеленню
Щоб взимку насолоджуватися соковитими і солодкими помідорами черрі, необхідно попрацювати влітку. По цьому рецепту при мінімальних витратах сил і часу у вас вийдуть чудові закачування з помідорів із зеленню.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Помідори черрі – 0,5 кг
- Петрушка – 5 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Вода – 0,7 л.
Процес приготування:
1. Помідори вимийте і просушіть, часник очистіть від лушпиння, банки помийте, стерилізуйте і просушіть.
2. Часник наріжте пластинками, зелень петрушки розберіть на невеликі гілочки.
3. У банки покладіть по кілька шматочків часнику і гілочки петрушки.
4. Потім в банки укладіть помідори.
5. Банки залийте киплячою водою, прикрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
6. Після цього злийте воду з банок в каструлю. Додайте у воду цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком, доведіть маринад до кипіння. Варіть маринад 2-3 хвилини, потім додайте оцет.
7. Гарячий маринад влийте в банки, загорніть їх кришками. Повністю остудіть загортання при кімнатній температурі, потім перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Домашні мариновані помідори черрі з зеленню
Сорт помідорів чері просто створений для закаток. Ваші близькі та гості будуть в захваті від красивою і пікантною закуски з цих невеликих помідорів.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
- Помідори черрі – 600 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – 10 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і відірвіть плодоніжки. Кріп вимити, часник очистіть від лушпиння.
2. Банки для закаток стерилізуйте, кришки прокип’ятіть.
3. У банки покладіть по кілька гілочок кропу, лавровий лист і зубчики часнику.
4. Потім наповніть банки помідорами і влийте киплячу воду. Залиште заготовки на 10-15 хвилин.
Після цього воду з банок злийте назад в каструлю, додайте сіль і цукор, дайте покипіти 5 хвилин. В кінці додайте оцет і розлийте гарячий маринад по банках. Загорніть помідори стерильними кришками, укутайте їх у теплу ковдру і повністю остудіть. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як смачно замаринувати помідори черрі без оцту?
Простий, але дуже смачний рецепт заготівлі помідор черрі на зиму без використання оцту. Помідори виходять не дуже солоними і не дуже кислими, а спеції дуже вдало підкреслюють натуральний смак овочів.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Помідори черрі – 0,7 кг
- Морква – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Вода – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,7 ст. л.
Процес приготування:
1. Банки для закаток необхідно помити і простерилізувати. Овочі вимити. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. У банки покладіть по кілька шматочків цибулі і моркви, також гвоздику, перець горошком, зубчики часнику і лавровий лист.
2. Потім розкладіть в банки помідори черрі.
3. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Доведіть маринад до кипіння і проваріть його 2-3 хвилини. Гарячим маринадом залийте банки з помідорами до верху, прикрийте їх кришками.
4. На дно каструлі покладете в кілька разів складений рушник, встановіть на нього банки, влийте воду. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують закачування протягом 15-20 хвилин.
5. Після стерилізації загорніть банки, укутайте їх в ковдру і дайте повністю охолонути. Зберігайте закочені помідори черрі в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!